Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 15 februari 2024

Welke kruiden bij een Tomahawk steak?

Een tomahawk steak staat bekend om zijn indrukwekkende verschijning en smaakvolle karakter. Maar om echt de smaakpapillen te prikkelen en deze culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen, zijn de juiste kruiden essentieel. Hieronder delen we enkele onmisbare kruiden die de smaak van je tomahawk steak naar een ongekende hoogten zullen brengen!

Wat is een Tomahawk steak?

Een tomahawk-steak is een bijzonder stuk vlees afkomstig van de rib van een rund. Het wordt gekenmerkt door zijn lange ribbeen, dat intact wordt gelaten en zorgt voor een indrukwekkende presentatie. De naam “Tomahawk” komt van de gelijkenis van het lange bot met een tomahawk-achtige bijl.

Het vlees van een tomahawk-steak komt van hetzelfde deel van het rund als de ribeye-steak, wat betekent dat het zeer mals en smaakvol is vanwege de intramusculaire vetmarmering. Door de lange ribben en het grote formaat is de tomahawk-steak vaak geschikt voor speciale gelegenheden of om te delen, omdat het meest een flink portie vlees biedt.

Deze kruiden passen perfect bij een Tomahawk steak

  • Rozemarijn: Rozemarijn voegt een aardse en pittige smaak toe die uitstekend past bij de rijke smaak van een tomahawk steak. Het helpt ook om de natuurlijke smaken van het vlees naar voren te brengen en zorgt voor een aromatische sensatie.
  • Knoflook: Knoflook, zowel vers als in poedervorm, voegt een hartige smaak toe aan de tomahawk steak. Het vult de smaken aan en zorgt voor een diepere smaakervaring.
  • Tijm: Met zijn delicate en kruidige aroma voegt tijm een subtiele maar complexe smaak toe aan je steak. Het is perfect om de sappigheid van het vlees te verbeteren en geeft een verfijnde touch aan elke hap.
  • Zwarte peper: Niets kan de smaak van een goed gegrilde tomahawk steak beter complimenteren dan een vleugje zwarte peper. Het voegt een pittige kick toe die de smaakpapillen wakker schudt en de volle smaken van het vlees versterkt.
  • Zeezout: Zeezout is essentieel voor het verbeteren van de natuurlijke smaken van het vlees. Het helpt ook om de sappen binnenin te verzegelen, waardoor elke hap sappig en verrukkelijk is.

Voeg deze heerlijke toe aan je volgende tomahawk steak voor een culinaire reis vol smaak en genot. Experimenteer met verschillende combinaties om je eigen perfecte smaakprofiel te creëren!

Kruidenmixen bij een Tomahawk steak

Er zijn verschillende kruidenmixen die goed passen bij een tomahawk steak, afhankelijk van je smaakvoorkeuren. Hier zijn enkele suggesties:

Welke kruidenmix je ook kiest, zorg ervoor dat je het vlees voor het kruiden op kamertemperatuur laat komen en dat je het grondig inwrijft voordat je het grilt. En vergeet niet om het vlees na het grillen even te laten rusten voordat je het aansnijdt, zodat de sappen zich kunnen herverdelen voor een mals stuk vlees.

Aan de slag met kruiden bij een Tomahawk steak

Ga aan de slag met bovenstaande kruiden of kruidenmixen van Van Beekum Specerijen en zorg voor een ongekende smaakboost aan jouw tomahawk steak!

Vandaag besteld, morgen in huis.