Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 25 januari 2024

Welke kruiden bij procureur?

Procureur, een heerlijk stuk varkensvlees afkomstig van de schouder, is geliefd om zijn sappigheid en smaak. De kunst van het kruiden is essentieel om de natuurlijke aroma’s van procureur naar voren te brengen. Ontdek hier de perfecte kruidencombinaties om jouw procureur te transformeren tot een culinair meesterwerk.

Wat is een procureur?

Een procureur van varkensvlees is een stuk vlees dat afkomstig is van de schouder het varken. Het wordt ook wel schouderkarbonade genoemd. Het is een mals en smaakvol stuk vlees dat geschikt is voor diverse bereidingswijzen, zoals braden, stoven of roosteren. De procureur heeft een goede hoeveelheid vet en bindweefsel, wat bijdraagt aan de sappigheid en smaak van het vlees.

Kruiden die perfect passen bij procureur

  • Rozemarijn, met zijn houtachtige aroma, voegt een diepe en kruidige smaak toe aan procureur. Meng rozemarijn met olijfolie en wrijf dit mengsel royaal over het vlees voor het beste resultaat.
  • Tijm is een tijdloze klassieker die perfect samengaat met procureur. De aardse smaak en lichte citrus tonen van tijm voegen verfrissende smaak toe aan je vlees.
  • Knoflook is een onmisbare smaakmaker bij het kruiden van procureur. De pittige smaak van knoflook dringt diep door in het vlees en zorgt voor een robuuste en hartige smaak.
  • Paprikapoeder voegt niet alleen een warme, zoete smaak toe aan de procureur, maar geeft het vlees ook een prachtige roodbruine kleur.
  • Oregano, met zijn kenmerkende mediterrane smaak, is een uitstekende aanvulling op procureur. De kruidige, peperachtige tonen voegen een verrukkelijke smaak toe aan het vlees.
  • Salie voegt een verfijnde en subtiele smaak toe aan procureur. De licht peperachtige en aardse tonen van salie werken goed samen met varkensvlees.

Experimenteer met de genoemde kruidencombinaties of voeg je eigen favorieten toe om een unieke smaak te creëren.

Kruidenmixen bij procureur

Procureur is een stuk varkens vlees dat zich uitstekend leent voor langzaam garen. De keuze voor kruidenmixen hangt af van de smaak. Hier zijn enkele suggesties voor kruidenmixen die goed passen bij procureur:

Marinades bij procureur

Procureur heeft van nature veel smaak en is goed geschikt voor marinades die de smaak versterken en het vlees malser maken. Hier zijn enkele voorbeelden van marinades die goed passen bij procureur:

Aan de slag met smaakmakers bij procureur

Ga aan de slag met de bovenstaande kruidencombinaties of gebruik een kant en klare marinade van Van Beekum Specerijen en zorg voor een ongekende smaakboost aan jouw procureur.

Vandaag besteld, morgen in huis!