Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 12 januari 2024

Welke kruiden bij ribeye?

Een sappige, malse ribeye is een waar genot voor de smaakpapillen. Maar om de smaak naar een hoger niveau te tillen, is het gebruik van de juiste rundvleeskruiden essentieel. Ontdek hier de perfecte combinatie van kruiden die jouw ribeye toe een culinair meesterwerk maken.

Wat is een rib-eye?

Een ribeye is een populair stuk vlees dat wordt gesneden van de ribzijde van de rund. Het staat bekend om zijn sappigheid, intense smaak en goed marmering. De marmering van vet in de ribeye draagt bij aan de smaak en malsheid van het vlees. Ribeye wordt vaak bereid op de grill of in oven en kan op verschillende manieren worden gekruid of gemarineerd om de smaak te verbeteren.

Kruiden en specerijen die perfect passen bij ribeye

  • Rozemarijn voegt een vleugje mediterrane flair toe aan je ribeye. De kruidige en houtachtige tonen van rozemarijn vullen de rijke smaak van ribeye perfect aan.
  • Knoflook is de geheime kracht achter vele heerlijke gerechten. Voor een smaakvolle ribeye ervaring, combineer knoflook me zout en peper voor een eenvoudige maar krachtige wrijving. Laat het mengsel enige tijd intrekken voordat je het vlees grilt. De subtiele pittigheid van knoflook voegt een extra dimensie toe aan de smaak van je vlees.
  • Tijm voegt een verfijnde en aardse smaak toe. Meng tijm met olijfolie en citroensap voor een smaakvolle marinade. De combinatie tijm en ribeye zorgt voor een gastronomische ervaring.
  • Paprikapoeder voegt een vleugje zoetigheid en kleur toe aan je ribeye. Kies voor gerookt paprikapoeder voor een extra dimensie.
  • Peterselie voegt een frisse en heldere noot toe. Strooi de peterselie over je gegrilde ribeye vlak voor het opdienen.

Experimenteer met bovenstaande kruiden en ontdek welke combinaties het beste bij jou past.

Kruidenmixen die goed passen bij ribeye

Ribeye is een smaakvol stuk vlees en er zijn verschillende kruidenmixen die goed passen bij de rijke smaak ervan. Onze favoriet blijft toch wel de Argentijnse chimichurri. Hier zijn enkele kruidenmixen die heel goed samengaan met een mals stuk ribeye:

Aan de slag met rib-eye kruiden op de BBQ

Met de bovenstaande combinaties van kruiden en kruidenmixen zorg jij voor een ongekende smaakboost aan jouw rib-eye. Maak een marinade met wat olie en jouw favoriete kruiden en smeer het vlees in. Of gebruik alleen de kruiden en masseer het in met een dunne laag. Genieten maar!

Weten hoe je de perfecte steak maakt? Check dan onze BBQ blog!