Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 5 april 2022

7x gezondheidsvoordelen van oregano kruiden

Oregano is niet alleen lekker over een pizza of in pasta, maar is ook erg gezond. In deze blog lees je alles over de gezondheidsvoordelen van oregano. Wist je dat je jouw gezondheid een boost kan geven door oregano thee te drinken? We delen een bijzonder recept met je!

Hoe gezond is oregano voor je?

Oregano is een zeer gezond kruid. Uit onderzoek is gebleken dat oregano een positief effect heeft op de gezondheid. Oregano bevat meerdere vitamines en is rijk aan antioxidanten die de gezondheid bevorderen. De gedroogde blaadjes remmen de groei van bacteriën en schimmels. Ook zou oregano een pijnstillende werking hebben.

Oregano is goed voor je gezondheid

Oregano kan het lichaam beschermen tegen vrije radicalen door de grote hoeveelheid antioxidanten. Daardoor heeft het kruiden een positieve invloed op je immuunsysteem. De gedroogde kruiden hebben ook een antibacteriële werking waardoor minder klachten aan luchtwegen en longen ontstaan. Oregano beschermt ook maag en darmen tegen vervelende kwaaltjes.

De gezondheidsvoordelen van oregano kruiden

Oregano is een zeer gezond kruid. Dit gedroogde kruid wordt niet alleen in de keuken gebruikt, maar ook tegen vervelende kwaaltjes. De volgende gezondheidsvoordelen worden toegeschreven aan gedroogde oregano:

  • Cholesterol verlagend;
  • Antibacteriële werking;
  • Werkt tegen schimmels;
  • Goed voor de longen;
  • Maag/darmklachten verminderend;
  • Immuunsysteem bevorderend;
  • Helpt tegen verkoudheid.

Haal nu jouw gedroogde oregano in huis

Oregano thee maken met onze kruiden

Oregano thee is erg gezond en heel makkelijk te maken. Deze kruiden bevat veel antioxidanten bevat die goed zijn voor je lichaam. Het enige wat je nodig hebt voor deze thee is de gedroogde oregano van Van Beekum Specerijen en een glas heet water en een theezeefje.

Ervaar de voordelen van oregano thee

Door oregano thee te drinken krijg je verschillende voedingsstoffen binnen die de gezondheid bevorderen. Door het drinken van de thee worden de voedingsstoffen sneller opgenomen dan bij oregano in een gerecht. Ook zorgt deze kruiden thee ervoor dat eventuele keelpijn en hoestklachten worden vermindert.

Oregano thee is gezond: maak het zelf

Oregano thee kun je thuis heel eenvoudig zelf maken. Wat heb je nodig?

  • 2 theelepels gedroogde oregano;
  • 1 kopje heet water;
  • Een theezeefje.

Laat de oregano 3 minuten trekken in het kopje met heet water en haal dan het zeefje eruit. Om de thee wat extra smaak te geven kun je een kaneelstokje of sinaasappelschil toevoegen.

Oregano heel kopen

Gebruik Van Beekum oregano voor een gezonde leefstijl

Oregano kan bijdragen aan een gezondere leefstijl. Dit kan door er een kruiden thee van de maken of  oregano gebruiken om de lekkerste gerechten mee te maken. Op deze manier kun je makkelijk en snel zorgen voor een gezondere leefstijl.  Bij Van Beekum Specerijen verkopen wij de beste kwaliteit gedroogde oregano die geschikt is voor zowel thee als in topping over pizza’s en andere gerechten.

Ontdek ook onze gemalen oregano