Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

Door Van Beekum Specerijen, 17 februari 2022

Zelf lekkere garam masala maken

Garam masala is een mix van kruiden uit de Indiase keuken. Deze kruidenmix kun je heel makkelijk zelf maken. Bij Van Beekum hebben wij alle specerijen voor garam masala in huis. In deze blog lees je alles over hoe je garam masala zelf kunt maken!

Wat is garam masala?

Garam masala, recepten staan er tegenwoordig vol mee. Maar wat is garam masala? Garam masala is een mengsel van geroosterde kruiden. Dit kruidenmengsel is afkomstig uit India. Deze Indiase masala wordt veel gebruikt in Indiase gerechten, denk bijvoorbeeld aan tandoori.

Dit Indiase kruidenmengels, ook wel “heet mengsel” genoemd, heeft een warme niet pittige smaak. De smaak van garam masala heeft een aards, warm en kruidige smaak. Dit was ooit bedoeld om het lichaam te verwarmen en de stofwisseling te verhogen.

Een Indiaas kruidenmengsel

Garam masala is een bruin kruidenmengsel uit India. Dit kruidenmengsel wordt veelal gebruikt in de Indiase keuken, met name erg populair in curry gerechten.

Garam masala wordt vaak vergeleken met de Hindoestaanse masala, deze twee lijken op elkaar door het gebruik van een aantal overeenkomstige kruiden, maar zijn wel degelijk verschillend. De Hindoestaanse masala, ook wel “Surinaamse Masala” genoemd, is geel van kleur en wordt gebruikt voor het Surinaamse gerechten zoals Roti.

Garam masala Mis je toch ingrediënten? Ga dan voor onze complete kruidenmix.

Zelf garam masala maken

Garam masala is een kruidenmix die veel gebruikt wordt in de Indiase keuken. In gerechten zoals Tandoori en curry. Garam masala kun je kant-en-klaar kopen maar is ook heel makkelijk en leuk om zelf te maken. Door garam masala zelf te maken kun je hier je eigen twist aan geven en aanpassen naar je eigen smaak. Hieronder lees je welke ingrediënten nodig zijn en hoe je eenvoudig garam masala maakt.

Ingrediënten garam masala

  • 2 eetlepels koriander zaden of gemalen;
  • 4 eetlepels komijnzaad heel of gemalen;
  • 1 eetlepel kaneel gemalen;
  • 1 theelepel kardemom gemalen;
  • 1 eetlepel zwarte peper heel of gemalen;
  • 1 theelepel kruidnagel heel of gemalen;
  • ½ theelepel nootmuskaat gemalen;
  • 1 eetlepel paprikapoeder gerookt (optioneel).

Volg deze stappen

Stap 1: Rooster alle hele kruiden en specerijen in een droge pan.

Stap 2: Haal de kruiden van het vuur zodra de aroma’s vrijkomen.

Stap 3: Maal de hele kruiden tot poedervorm.

Stap 4: Verwarm de gemalen kruiden tot de aroma’s vrijkomen.

Stap 5: Meng dit met de andere kruiden en specerijen.

Stap 6: Je garam masala is af en klaar om te lekkerste curry’s mee te maken!

Gerechten met je eigen garam masala

Met bovenstaande ingrediënten kun je nu je eigen kruidenmengsel maken. Met deze masala poeder bereid je nu de lekkerste curry’s en tandoori. Mis je nog een paar van deze ingrediënten? Ga dan voor de kant-en-klare garam masala van Van Beekum Specerijen, onze garam masala is van de beste kwaliteit kruiden gemaakt!

Garam masala koop hier je kant-en-klare kruidenmix!