Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

Door Van Beekum Specerijen, 21 januari 2022

3 keer kurkuma drinken: kurkuma thee, shot en latte maken

Kurkuma is een echte super food! Je kunt er heerlijke gezonde drankjes van maken. Bij veel koffiezaakjes staat kurkuma thee al op de kaart. Maar je kunt thuis ook aan de slag: veel makkelijker. Wij helpen je met de 3 lekkerste kurkuma dranken.

Onze recepten voor lekkere kurkuma dranken

De passie voor kruiden en specerijen zit in ons bloed. Door hoge kwaliteit kruiden, specerijen en kruidenmixen te verkopen, willen we jou inspireren met lekkere bereidingen. Kurkuma dranken zijn heel populair en gezond. Heb jij al een favoriet kruidig drankje?

Verse kurkuma v.s. kurkuma poeder

Natuurlijk zit er verschil in het gebruik van kurkuma poeder en verse kurkuma wortel (koenjit). Voor het drinken van kruidige kurkuma thee gebruik je één van de twee. Als kruiden en specerijen specialist gebruiken wij in onze familierecepten graag gemalen kurkuma.

Kurkuma poeder kopen

Boost je immuunsysteem met kurkuma thee

Kurkuma thee is super gezond en heel lekker. Het specerij staat bekend om de goede anti-oxidanten en gezondheidsvoordelen. Met lekkere thee krijg je dus gelijk wat gezonde voedingsstoffen binnen én kun je genieten van een warme drank.

Kurkuma thee maken

Je hoeft de deur niet uit om een overpriced kurkuma theetje te kopen. Je kunt kurkuma thee namelijk snel en voordelig thuis maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is kurkuma poeder, (plantaardige) melk, zwarte peper, honing en citroen.

Kurkuma thee recept:

  • Kook 1 liter water en voeg hier 1 theelepel kurkuma poeder aan toe;
  • Laat het thee mengsel ongeveer 10 minuten koken;
  • Voeg honing (of agavesiroop) en citroensap toe voor extra smaak.

Fan van gember? Je kunt ook lekker variëren met dit recept. Kies voor kurkuma gember thee, door kleine plakjes verse gember aan het water toe te voegen. Drink smakelijk!

Lees meer over de gezondheidsvoordelen

Kurkuma shot: start de dag gezond!

Moeite met vroeg opstaan? Met een kurkuma shot ben je gegarandeerd klaarwakker. Een kurkuma shot is een gezond begin van je dag. Door de vitamines en sterke smaak krijgt je er een echte kick van. Maak zelf een speciale gember kurkuma shot. Nog gezonder!

Kurkuma shot maken

Aan de slag. Je kunt zelf een heerlijke frisse kurkuma shot maken. Je hebt hier alleen 1 theelepel kurkuma poeder, 1 cm verse gember, 1 kleine groene appel en citroensap voor nodig. Smaakt het nog te bitter? Voeg een beetje honing of agave toe!

Recept voor een kurkuma shot:

  • Rasp 1 cm verse gember en de appel boven een glas;
  • Voeg 1 tl kurkuma poeder en een snufje zwarte peper toe;
  • Maak compleet 1 tl olie en vul aan met water.

Natuurlijk kun je de dag ook beginnen met een gezonde smoothie. Kurkuma bevat van nature veel vitamine C. Meng dan 1 theelepel kurkuma met bijvoorbeeld spinazie, bietjes en appel voor een gezond sapje.

Extra genieten met een kurkuma latte

Later op de middag is de kurkuma latte een echte verwennerij. Deze drank wordt gemaakt met melk naar keuze. Door de goudgele kleur van kurkuma poeder noemt men dit drankje ook wel golden milk. Op welk moment van de dag drink jij jouw latte het liefst?

Zelf een kurkuma latte maken

Vervang jouw standaard koffie eens door zelf een kurkuma latte te maken. Dit een variatie op de bekendere chai latte, maar dan met kurkuma. Een latte smaakt een stuk warmer dan de thee door de toevoeging van kaneel.

Kurkuma latte recept:

  • Doe 1 tl gemalen kaneel en 1 tl gemalen kurkuma in een pan;
  • Voeg een snufje zwarte peper en ½ tl gemberpoeder toe;
  • Voeg 200 ml (plantaardige) melk toe;
  • Kook de drank 5 minuten op laag vuur;
  • Verwarm na het koken nog 5 minuten;
  • Tip: gebruik ter garnering een kaneelstokje.

Je kunt voor de bereiding van golden milk ook verse of hele ingrediënten gebruiken. Vergeet dan niet de drank met verse kurkuma, gember of peperkorrels te zeven voordat je jouw kurkuma latte drinkt!

Tip: De gezonde stof curcumine wordt beter opgenomen als de drank warm is of als je er zwarte peper aan toevoegt.

Shop jouw kurkuma poeder nu bij Van Beekum Specerijen