Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 23 juli 2019

T-bone steak van de Green Egg

De T-bone steak is volgens on één van de lekkerste stukken vlees. Wij bereidde er deze week drie op de Green Egg met de Dry Rub Mediterranean.

De T-bone
De T- bone is een prachtig stuk vlees met aan de ene kant een entrecote en aan de andere kant een (kleiner stuk) ossenhaas. Wij haalden drie mooie dikke stukken bij de Slagerij Richard van der Vlis. Die van ons noemen ze in Amerika ook wel een porterhouse steak waarbij de ossenhaas een stuk groter is. In Nederland noemen we het eigenlijk allemaal gewoon T-bone.

Bereiding
Je kan een T-bone steak op twee verschillende manieren bereiden maar je doet het altijd in twee fases:

 1. Je grillt hem eerst direct op hoge temperatuur waardoor je hem binnen 2 minuten per kant dicht schroeit tot. Vervolgens verplaatst je de T-bones naar een indirecte zone en laat je ze rustig doorgaren tot een kern van 57 graden.
 2. Je laat de T-bone eerst op een indirect zone een kern bereiken van ongeveer 47 graden om hem vervolgens nog kort direct af te grillen aan beiden kanten tot een kern 57 graden.

Wat is beter?
Met beide manieren is een mooi medium rare resultaat te behalen. Wij deden het deze keer volgens methode 1 (eerst direct daarna indirect) en kregen twee perfecte T-bone steaks. De derde was wat minder dik en die was dus iets te lang doorgegaard. De methode van waarin je eerst indirect grillt en daarna even kort direct is een veiligere en makkelijkere manier. Je hebt hier namelijk veel meer controle en tijd om de steak bij de juiste temperatuur van de grill te halen. Ga je voor de meest constante en veilige manier ga dan voor methode 2. Ben je net als ons een beetje eigenwijs en vind je het makkelijker om je BBQ van hot en direct naar low en indirect te krijgen ga dan voor optie 1 ;).

Aan de slag!

 1. Zorg ervoor dat je T-bone op kamertemperatuur is.
 2. Bestrooi de T-bone steak rondom met een mooi laagje Dry Rub Mediterranean. Of houd 25 gram mix per kilo aan als gebruik.

 3. Maak je BBQ gereed voor direct grillen het mag echt goed heet worden. Je moet je hand niet langer dan 2 seconden boven de grill kunnen houden.
 4. Plaats de T-bone steaks op de bbq.
 5. Laat ze aan beiden kanten mooi dichtschroeien tot ze en kern hebben van 47 graden. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.

 6. Haal de T-bone steaks van de BBQ en laat je bbq afkoelen door de schuiven bijna helemaal dicht te zetten. Zet je BBQ daarna even open zodat de hitte kan ontsnappen en plaatst een convector of hitte schild in je BBQ. 
 7. Leg de T-bone steaks weer terug op de BBQ en laat de kern oplopen tot 57 graden. 
 8. Haal de T-bones van het rooster en laat ze even rusten onder een stukje aluminiumfolie.
 9. Serveer de steaks met een heerlijke Van Beekum saus zoals de Teriyaki of Smokey BBQ saus.
 10. Geniet :).

Alles over de T-bone
Wil je meer weten over de T-bone steak en over het bereiden ervan op de BBQ? Check dan ook zeker eens het artikel van onze vrienden van BBQ helden. Zij hebben naar onze mening een fantastisch en zeer uitgebreid artikel over de T-bone en de bereiding ervan op hun website staan. Bekijken? Dat doe je via deze link: Naar de BBQ helden. Kom je wel terug om je topkwaliteit kruiden en sauzen te bestellen bij Van Beekum Specerijen ;)?