Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 25 maart 2022

Wat is gedroogde oregano?

Oregano wordt veel gebruikt in de Griekse en Italiaanse keuken. Oregano is voornamelijk bekend als pizzatopping en wordt ook wel “pizza kruid” genoemd. Maar, wat is oregano eigenlijk? In deze blog lees je alles over dit bijzondere kruid. Bij Van Beekum verkopen wij de gedroogde oregano in een hele en gemalen variant!

Wat is oregano en waar komt het vandaan?

Oregano, ook wel wilde marjolein of pizzakruid genoemd, is afkomstig van een plant (Origanum Vulgare). De plant behoort tot de lipbloemen. De oregano plant komt vooral voor in het Middellandse Zeegebied. Oregano kruiden worden gemaakt van fijngesneden gedroogde bladeren van de oregano plant. De gedroogde oregano van Van Beekum komt uit Turkije.

Oregano smaakt krachtig, pittig en kruidig

Oregano heeft een krachtige en pittige smaak en wordt vooral veel gebruik op pizza’s en in pasta’s. Gedroogde oregano heeft een intensere smaak dan verse oregano. De smaak van gedroogde oregano geeft een sterk aromatische, kruidige en pittige toevoeging aan gerechten.

De voordelen van gedroogde oregano

Gedroogde oregano heeft veel voordelen tegenover de verse smaakmaker. Je kunt deze bijvoorbeeld veel langer bewaren en heeft het een sterkere smaak. Hierdoor heb je minder kruiden nodig in jouw gerechten! Daarnaast is oregano een gezond kruid.

Kan je oregano vervangen door marjolein

Oregano en marjolein lijken qua smaak op elkaar. Marjolein (Origanum majorana) is iets fijner van smaak. Oregano kun je prima vervangen door marjolein, alleen heb je van marjolein meer nodig omdat oregano sterker van smaak is. Marjolein kan dus goed gebruikt worden als vervanger van oregano als je dit heerlijke kruid niet in huis hebt.

Verschil tussen marjolein en oregano

Marjolein en oregano lijken qua smaak op elkaar, alleen is marjolein zachter en zoeter van smaak. Vandaar dat oregano ook wel “wilde marjolein” wordt genoemd. Het grote verschil is dat marjolein een eenjarige plant is en oregano een doorlevende plant. Marjolein heeft naaldachtige blaadjes en oregano heeft ronde, langwerpige blaadjes.

Vervanger voor oregano

Oregano is eigenlijk lastig te vervangen, omdat oregano zo’n unieke smaak heeft. Marjolein en tijm zijn kruiden die eventueel als vervanger van oregano kunnen dienen. Dit bijzondere kruid is een smaakmaker in vele gerechten, denk aan pizza, pasta en chili con carne. Oregano kun je aan heel veel gerechten toevoegen, dus zeker een goeie toevoeging in jouw kruidenla.

Vul jouw kruidenla aan met gedroogde oregano

Door onze jarenlange ervaring en ons grote netwerk beschikken wij bij Van Beekum over de beste gedroogde oregano. Als u vandaag uw gedroogde oregano bestelt, heeft u het morgen al in huis en maakt u zelf de lekkerste gerechten!

Gedroogde oregano kopen Van Beekum