Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 23 september 2022

Welke kruiden bij kabeljauw?

Kabeljauw is een zeer veelzijdige vissoort waar je alle kanten mee op kunt. De kabeljauw heeft van zichzelf niet een zeer uitgesproken smaak. Des te meer reden om je kabeljauw op smaak te brengen met goede kruiden en specerijen. In deze blog lees je welke kruiden en specerijen goed samen gaan met kabeljauw en geven we een recept voor het zelf maken van kibbeling met onze kibbeling kruidenmix.

Kruiden die goed passen bij kabeljauw

Of je je kabeljauw nou gaat bakken, frituren of in de oven gaat bereiden. Deze pure kruiden en specerijen passen goed bij kabeljauw:

Gebruik deze kruiden en specerijen apart of samen met elkaar om je kabeljauw op smaak te brengen. Gebruik bij pure kruiden en specerijen nooit meer dan 10 gram per kg vis. Voeg je ook zout toe gebruik dan nooit meer dan 20 gram (mix met kruiden en zout) per kg vis. Gebruik je alleen zout? Gebruik dan tussen de 6 en 10 gram zout per kg vis.

Kruidenmix voor kabeljauw

Wij zijn van mening dat een kruidenmix eigenlijk beter past bij kabeljauw dan pure kruiden en specerijen. Kabeljauw wordt een stuk lekkerder met een goede kruidenmix met zout. Kies bijvoorbeeld voor de vis kruidenmix van Van Beekum Specerijen.

Deze kruidenmix bestaat uit meer dan 15 topkwaliteit kruiden en specerijen en zout. De vis kruidenmix van Van Beekum Specerijen zit al meer dan 50 jaar in ons assortiment en wordt vertrouwd door vele huishoudens, visrestaurants en chefs.

Kibbeling maken van kabeljauw

Wist je dat echt goede kibbeling gemaakt wordt van kabeljauw? En dat wij de ‘geheime’ kruidenmix verkopen die je in vele visspeciaalzaken over je kibbeling geserveerd krijgt?

Als je kibbeling gaat maken dien je eerst een beslag te maken. Voor het beste resultaat strooi je ook al wat kibbeling kruidenmix door dit beslag heen. Zodat het beslag al lekker op smaak komt. Om het helemaal af te maken strooi je nog extra kibbeling  kruidenmix over de kibbeling zodra deze uit de frituur komt. Om je vingersbij af te likken!

Zelf kibbeling maken (recept)

Om zelf kibbeling te maken heb je naast deze kruidenmix ook nog een beslag/batter nodig. Dit beslag maak je met onze battermix.

  1. Maak de batter klaar door 100 gram battermix te mengen met 500 ml water;
  2. Kruid de kabeljauw met de kibbelingmix;
  3. Haal de kibbeling door de batter heen;
  4. Frituur de kibbeling;
  5. Voor extra smaak strooi je nog wat extra kibbeling kruiden over de kibbeling heen als die net uit de frituur komt. 
  6. Serveer met onze knoflooksaus.

Saus bij kabeljauw & kibbeling

Op zoek naar een saus die goed past bij kibbeling maar een keer iets anders proberen dan de ravigotte saus? Kies dan voor onze knoflooksaus of aioli!

Aan de slag met kruiden voor kabeljauw

Door het lezen van deze blog weet jij nu hoe je kabeljauw op smaakt brengt met kruiden, specerijen en kruidenmixen. Misschien durf jij het zelfs wel aan om zelf kibbeling te gaan bakken? Plaats vandaag alvast je kruiden bestelling. Dan is je bestelling morgen al in huis.