Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.

Door Van Beekum Specerijen, 7 januari 2024

Welke kruiden bij Short Ribs?

Short Ribs, een smaakvolle en stoer en ruig stuk rundvlees die bekend staat om zijn rijke, malsheid met een overvloed aan smaak. Maar hoe breng je dit stuk vlees tot leven met de juiste rundvleeskruiden? We duiken in de wereld van Short Ribs, waarbij jij ontdekt welke kruiden perfect samengaan met dit stuk vlees.

Short Ribs, wat zijn dat?

Short Ribs, afkomstig van de ribbenkast van het rund, zijn vlezig en hebben een geweldige marmering die zorgt voor een rijke smaak en sappige textuur. Het goed bereiden van Short Ribs is cruciaal om de volle smaak tot zijn recht te laten komen.

De perfecte kruiden om Short Ribs mee op smaak te brengen

  1. Knoflookpoederen uienpoeder voegen een hartige, aromatische smaak toe aan Short Ribs.
  2. Paprikapoeder voegt een subtiele zoetheid en een prachtige kleur op de korst van de Short Ribs.
  3. Rookzout of gerookt paprikapoeder: Om die heerlijke rokerige smaak te intensiveren, vooral als je (nog) niet over een smoker beschikt.
  4. Rozemarijn en tijm: Verse kruiden kunnen de rijke smaak van Short Ribs versterken met hun aromatische tonen.
  5. Bruine suiker: Geen typisch kruid, maar het toevoegen van een vleugje zoetheid kan de smaken van de ribs helemaal in balans brengen!

Speciale kruidenmixen voor Short Ribs

Op zoek naar iets speciaals voor short ribs? Probeer de kruidenmixen van Van Beekum Specerijen. Onze 'Koffie Rub' is een uitstekende keuze voor een uitgebalanceerde combinatie van kruiden en echte koffie die specifiek zijn samengesteld voor dit type vlees. Voor extra rokerigheid kun je ook gerookt zout aan het einde toevoegen.

Maak het af met onze barbecuesaus

Een goede barbecuesaus is de kers op de taart voor Short Ribs. Kies een rijke, zoete saus of een pittige variant, afhankelijk van je voorkeur, om je Short Ribs mee te bedekken en de smaken te versterken.

Kruidig recept voor de perfecte Short Ribs

Wij verrassen je graag met een Short Ribs recept! Met onze speciale koffie rub maak je een onuitwisbare indruk bij je barbecue-gasten. Maar we hebben ook een basisrecept voor de lekkerste Short Ribs!

Ingrediënten:

  • Short Ribs
  • Van Beekum Specerijen Koffie Rub
  • Smokey BBQ saus van Van Beekum Specerijen

Stappenplan:

  1. Dep de Short Ribs droog en wrijf ze in met de koffie rub van Van Beekum Specerijen en laat het vlees een paar uur marineren.
  2. Verwarm de barbecue voor op een indirecte hitte van ongeveer 120-150°C.
  3. Plaats de Short Ribs op de barbecue en laat ze langzaam garen voor 4-6 uur, afhankelijk van de dikte, tot ze botermals zijn.
  4. Smeer de Short Ribs in met barbecuesaus en laat ze nog even kort op de barbecue voor een glazige afwerking.

Geniet van de onweerstaanbare smaak van perfect gekruide Short Ribs, een waar festijn voor je smaakpapillen!