Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 26 februari 2019

Short Ribs maken met Van Beekum Specerijen

Short ribs zijn eigenlijk spareribs maar dan van een rund. Wij maakten ze dit weekend op de Big Green Egg en leggen je in deze blog graag uit wat we hiervoor gebruikt hebben en hoe we te werk zijn gegaan.


Ingrediënten

 

Bereiding

 1. Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribs en verwijder eventueel nog wat vetranden aan de bovenkant. Niet alles hoeft weg maar maak het stuk vlees 'netjes'.
 2. Wrijf de stukken in met onze Dry Rub Rund. Gebruik 30 gram per KG voor de beste smaakbeleving.

 3. Leg de met dry rub ingewreven stukken vlees in een vacuümzak in de koeling en laat de kruiden en nachtje intrekken.
 4. Haal het vlees uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen. Ondertussen heb jij mooi de tijd om je bbq gereed te maken. 5. Maak de bbq klaar voor indirect bbq'en op 110 graden, zet een lekbakje onder het rooster en voeg wat rookhout en vuurkruiden toe aan de kolen. 6. Plaats de Short Ribs op de BBQ.
 7. Nu is het een kwestie van veel geduld hebben, sluit een kerntemperatuur meter aan en probeer de deksel zo min mogelijk omhoog te doen. Je wilt naar een kerntemperatuur van ongeveer 93 graden. Dit kan soms wel 14 uur duren. Je kan het proces versnellen door de ribs bij een kern van ong 75 graden in te pakken en er een flinke klont roomboter bij te doen.  8. Wij hebben hier ook voor gekozen omdat we ze een beetje droog vonden worden en we ook een beetje honger hadden ;).
 9. Laat de ribs doorgaren tot een kern van 90 graden, pak de ribben uit en leg ze nog even op het rooster tot 93 a 95 graden. 10. Haal de ribben eraf en laat het vlees even rusten (10-15 min).
 11. Serveer de ribs met een flinke klodder teriyaki sesamsaus van Van Beekum.

 12. Smullen maar!

 

Boodschappenlijstje bij Van Beekum Specerijen

Voor 15:00 besteld, is morgen in huis!