Zelfgemaakte hamburgers van de Green Egg
De hamburger! een echte klassieker en overal in vele soorten en maten te koop. Maar hoe gaaf en lekker is het om deze gewoon zelf te maken. Het is niet moeilijk en super lekker.
Ingrediënten
- 1 kilo rundergehakt
- Maak een keuze uit:
- Hamburger mix all in (deze hebben wij gebruikt)
- Hamburgermix 60 all in (is met paneer en zorgt voor een iets stevigere binding)
- We hebben ook een pure kruiden en specerijen mix: De hamburgerkruiden zonder zout. Wij adviseren om bij deze mix wel een eitje en paneermeel toe te voegen. De andere mixen zijn kant en klaar.
- Hamburger saus van Van Beekum
Bereiding
- Meng je kruiden met het gehakt in het geval van de hamburger all in mix gebruik je 30 gram per kilo. Bij de andere mixen zijn de verhoudingen anders maar dit is altijd aangegeven op het potje. Meng de kruiden en het vlees 'losjes' door elkaar.
- Vorm de burgers. Als je van perfect gevormde burgers houdt doe je dit met een hamburger pers. Maar met de hand kan het ook prima.
- Leg ze in de koelkast om ze even op te stijven. Een uurtje is voldoende maar beter iets langer (2 a 3 uur) als je de tijd hebt.
- Maak je bbq klaar om direct te grillen en zorg voor een temperatuur van ongeveer 200 tot 220 graden op je meter.
- De hamburgers mogen vanuit de koelkast direct op het rooster.
- Keren of niet keren? Er zijn verschillende beweringen over het juist wel of niet regelmatig keren. Wij draaien de burgers in totaal 3x om. Dus: Neerleggen, wachten tot de burger lost komt, keren, keren en keren.
- Als de burgers gaar zijn (of eigenlijk het liefst nog een klein beetje rood zijn van binnen) en een mooie krokante korst hebben haal je ze van de BBQ.
- Maak je broodje zoals jij dat wilt! En maak het helemaal af met onze hamburger saus.
- Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje bij Van Beekum Specerijen
Bestel je vandaag, dan verzenden wij je bestelling direct.