Terug

Gratis Feestdagen kruidenmix? Klik hier.

Pekelzout all use

Maak een keuze: Prijs Aantal
Strooibus 250 gram €2,99
Strooibus 400 gram €3,99
Strooibus 800 gram €6,99
1 kilo (zak) €7,99

Zet op verlanglijst

Op een werkdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Pekelmix waarmee je diverse soorten vlees pekelt. Met deze pekelzout kun je droog pekelen, nat pekelen of het product mee injecteren. Ideaal bij BBQ gerechten of als voorbereiding op koud en/of warm roken.

  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 30 binnen NL Tooltip Naar België vanaf € 35
  • Op een werkdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Topkwaliteit kruiden en specerijen verpakt in mooie strooibussen
  • 9,6/10 op basis van 3500+ beoordelingen
Productomschrijving

Pekelzout all use

Geef je gerechten een ongekende smaaksensatie door ze vooraf te pekelen met de pekelzout all use van Van Beekum Specerijen. Met onze perfect uitgebalanceerde pekelmix wordt pekelen een fluitje van een cent. In onze pekelmix zit onder andere zeezout, suiker maar ook meer dan 16 soorten kruiden en groenten om extra smaak mee te geven. 

 

Pekelzout all use gebruiken

Deze pekelzout is op meerdere manieren te gebruiken. Je kan droog pekelen, nat pekelen of injecteren. We leggen je graag het verschil uit.

Droog (ook wel 'curing' genoemd)
Het traditionele doel van droog pekelen was conserveren, nu doen we het vooral voor de veranderingen in smaak en textuur. Het gebruik is lastig aan te geven maar zorg ervoor dat je een laag pekelzout all use aanbrengt op het product.Het doel van deze toepassing is het onttrekken van vocht en het doordringen van zout. Naast een langere houdbaarheid, wordt kleur behouden, verandert de structuur en wordt de smaak geconcentreerd. Gebruik deze techniek bijvoorbeeld op een stuk zalm als je deze vervolgens gaat roken op de Kamado.

In dit filmpje gebruikt Big Green Egg deze droge pekel techniek:

Nat (ook wel 'brining' genoemd)
Voor deze techniek gebruik je 100 gram per liter water. De mix lost het beste op in heet/koken water. Zorg dat de pekel mooi met het water mixt en laat het daarna in de koelkast weer terug koelen naar 1 tot 7 graden.

Het nat pekelen zorgt ervoor dat draadvormige delen in spieren worden verstoord. Door een natte pekel blijft het vlees uiteindelijk veel malser. Ook zorgt de combinatie van zout en eiwitten ervoor dat de spiercellen meer water vast kunnen houden. Het water uit de natte pekel zorgt er dus voor dat het vlees sappiger blijft tijdens de bereiding. Doordat dit water gemixt is met zout en extra specerijen, krijgt het vlees ook meer aromatische smaak. In dit filmpje van Koken met Kennis wordt uitgelegd hoe je deze techniek toe past op bijvoorbeeld kip:

Of je nou nat of droog pekelt, deze mix is erg veelzijdig en gebruik je bijvoorbeeld:

  • Rundvlees: Steak
  • Varkensvlees: Spareribs, pulled pork etc.
  • Kip: Kippen dij, hele kip, kipfilet.
  • Vis: Zalm, forel maar ook bijvoorbeeld sardientjes.
  • Lamsvlees: Lams rack
  • Wild

 

Pekeltijd 
Hoe lang een stuk vlees of gevogelte moet pekelen hangt af van de grootte ervan. Een kip van 1,5 kilo moet ongeveer 8 uur in de pekel. Een varkenshaas van 300 gram heeft aan 4 uur genoeg. Een kipfilet 3 à 3,5 uur en een stuk varkensfilet van 600 gram ongeveer 5 uur. Zorg er voor dat wanneer je nat pekelt je de bak afgedekt wegzet.

 

Voedingswaarde & Ingrediënten

Ingrediënten: zeezout, suiker, kruiden en specerijen (laurier, foenegriek, piment, chillies, venkelzaad, peper, selderij, komijnzaad, jeneverbessen, wortel), gedroogde groenten (uigranulaat, pastinaak granulaat, preigranulaat, witte kool granulaat, paprikagranulaat)

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

666

KJ

Energie

157

kcal

Vetten

0,7

g

- waarvan verzadigde vetzuren

0,1

g

Koolhydraten

36,2

g

- waarvan suikers

33,7

g

Vezels

1,6

g

Eiwitten

0,9

g

Zout

59,9

g

Specificaties

Specificaties voor: Pekelzout all use

  • Gebruik Droog: Pekelzout all use droog op het product aanbrengen. Nat: 100 gram pekelzout all use per 1 liter heet water.
  • Bewaaradvies Koel, droog en donker
  • Houdbaarheid 18 maanden
  • Allergenen Selderij, Peulvruchten, Wortel
  • GMO vrij
Kwaliteit

Kwaliteit

Wij verkopen en produceren uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Product tags
Reviews

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (1)

  • JN Door Jan aan 07-11-2019 15:20

    5 / 5

    Heel tevreden met dit product.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Pekelzout all use

Pekelzout all use

€ 2,99

Van Beekum Specerijen 9.6 / 10 - 3500 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »