Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf 35,- en anders maar 2,99.-
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf 35,- en anders maar 2,99.-
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Pekelzout All Use

Productomschrijving
Geef je gerechten een ongekende smaaksensatie door ze vooraf te pekelen met pekelzout all use van Van Beekum Specerijen. Met onze perfect uitgebalanceerde pekelmix wordt pekelen een fluitje van een cent. In onze pekelmix zit onder andere zeezout en meer dan 16 soorten kruiden en groenten om een heerlijke smaak mee te geven. Wanneer gebruik je de p...

Geef je gerechten een ongekende smaaksensatie door ze vooraf te pekelen met pekelzout all use van Van Beekum Specerijen. Met onze perfect uitgebalanceerde pekelmix wordt pekelen een fluitje van een cent. In onze pekelmix zit onder andere zeezout en meer dan 16 soorten kruiden en groenten om een heerlijke smaak mee te geven.

Wanneer gebruik je de pekelzout all use en wanneer de color?

Als je gevogelte, vlees of vis voor slechts een paar uurtjes wil pekelen om het meer smaak te geven dan is de pekelzout all use je beste keus! Wanneer je aan de slag gaat met spek, ham of rundvlees adviseren we je om de pekelzout color te gebruiken.

Pekelzout all use gebruiken

Deze pekelzout all use is op meerdere manieren te gebruiken. Je kan droog pekelen, nat pekelen of injecteren. We leggen je graag het verschil uit.

Droog (ook wel 'curing' genoemd)
Het traditionele doel van droog pekelen was conserveren, nu doen we het vooral voor de veranderingen in smaak en textuur. Het gebruik is lastig aan te geven maar zorg ervoor dat je een laag pekelzout all use aanbrengt op het product. Het doel van deze toepassing is het onttrekken van vocht en het doordringen van zout. Naast een langere houdbaarheid, wordt kleur behouden, verandert de structuur en wordt de smaak geconcentreerd. 

Nat (ook wel 'brining' genoemd)
Voor deze techniek gebruik je 100 gram per liter water. De mix lost het beste op in heet/koken water. Zorg dat de pekel mooi met het water mixt en laat het daarna in de koelkast weer terug koelen naar 1 tot 7 graden.

Het nat pekelen zorgt ervoor dat draadvormige delen in spieren worden verstoord. Door een natte pekel blijft het vlees uiteindelijk veel malser. Ook zorgt de combinatie van zout en eiwitten ervoor dat de spiercellen meer water vast kunnen houden. Het water uit de natte pekel zorgt er dus voor dat het vlees sappiger blijft tijdens de bereiding. Doordat dit water gemixt is met zout en extra specerijen, krijgt het vlees ook meer aromatische smaak. In dit filmpje van Koken met Kennis wordt uitgelegd hoe je deze techniek toe past op bijvoorbeeld kip alhoewel hier niet met nitrietzout wordt gewerkt blijft het idee hetzelfde:

Of je nou nat of droog pekelt, deze mix is erg veelzijdig en gebruik je bijvoorbeeld:

  • Varkensvlees
  • Rundvlees
  • Lamsvlees
  • Wild
  • Kip

Pekeltijd

Hoe lang een stuk vlees of gevogelte moet pekelen hangt af van de grootte ervan. Een kip van 1,5 kilo moet ongeveer 8 uur in de pekel. Een varkenshaas van 300 gram heeft aan 4 uur genoeg. Een kipfilet 3 à 3,5 uur en een stuk varkensfilet van 600 gram ongeveer 5 uur. Zorg er voor dat wanneer je nat pekelt je de bak afgedekt wegzet.

Pekelzout kopen bij Van Beekum Specerijen

Heb je vragen over onze pekelzout of ben je nieuwsgierig naar meer informatie? Daarvoor kun je natuurlijk onze experts altijd bellen. We hebben ook een tevredenheidsgarantie. Niet goed? Geld terug!

 

Voedingswaarden & ingrediënten

Ingrediënten: zeezout, suiker, kruiden en specerijen (selderij, komijnzaad, venkelzaad, fenegriek, peper, chillies, piment, laurier), uiengranulaat, pastinaak granulaat, preigranulaat, witte kool granulaat, paprikagranulaat, jeneverbessen, wortel.

Voedingswaarden per 100 gram:

Energie

665

KJ

Energie

157

kcal

Vetten

0,7

g

- waarvan verzadigde vetzuren

0

g

Koolhydraten

36

g

- waarvan suikers

34

g

Vezels

1,5

g

Eiwitten

0,9

g

Zout

60,0

g

Productspecificaties

Artikelnummer
16170157A
EAN
8720153478786
Formaat strooibus
De kleinste strooibus is 13cm hoog en heeft een diameter van 7cm. Het lichtste gewicht is altijd deze verpakking. De grote strooibus is 21cm hoog en heeft een diameter van 9cm.
Gebruik
Droog: Pekelzout all use droog op het product aanbrengen. Nat: 100 gram pekelzout all use per 1 liter heet water.
Bewaaradvies
Koel, droog en donker
Houdbaarheid
18 maanden
GMO vrij
check

Reviews

4.6 / 5Based on 5 reviews
  • 4 / 5
    Gepost door: Rinze jacob de Vries op 30 November 2021
    Goede verho
  • 4 / 5
    Gepost door: Henk Olijve op 30 November 2021
    Goed product
  • 5 / 5
    Gepost door: Christian Oerlemans op 20 September 2021
    Mooie smaakballans. Zeer geschikt voor pekelen van kip
Schrijf je eigen review

Recent bekeken

Van Beekum Specerijen Pekelzout All Use
Van Beekum SpecerijenPekelzout All Use

Pekelmix waarmee je diverse soorte...

Pekelmix waarmee je div...

Op voorraad
2.99 Incl. btw
      Toevoegen
      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »