Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Onze producten
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis Verzending vanaf 35,-.
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Pekelzout color

Productomschrijving
Pekelzout geeft je gerechten een bijzondere smaakbeleving. Onze pekelzout color mix bevat onder meer nitrietzout, suiker en ruim 16 soorten kruiden en groenten voor de lekkerste smaak. Wist je dat nitrietzout zorgt dat vlees de mooie rode of roze kleur behoud? Wil je jouw vlees, vis of gevogelte een paar uurtjes pekelen voor meer smaak met als doe...

Pekelzout geeft je gerechten een bijzondere smaakbeleving. Onze pekelzout color mix bevat onder meer nitrietzout, suiker en ruim 16 soorten kruiden en groenten voor de lekkerste smaak. Wist je dat nitrietzout zorgt dat vlees de mooie rode of roze kleur behoud?

Wil je jouw vlees, vis of gevogelte een paar uurtjes pekelen voor meer smaak met als doel het sappiger te maken? Dan volstaat onze pekelzout all use. Als je aan de slag gaat met spek, ham of rundvlees adviseren we je om deze pekelzout color te gebruiken. Deze zoutmix is namelijk geschikt voor meerdere dagen. Deze variant pekelzout is niet geschikt voor vis.

 

Pekelzout color gebruiken voor malser vlees

Deze pekelzout color kun je op meerdere manieren inzetten. Je kunt namelijk je vlees injecteren, droog pekelen of nat pekelen. We leggen je graag onze verschillende pekel methodes uit.

 

Droog (ook wel 'curing' genoemd)

Het traditionele doel van droog pekelen was conserveren, nu zijn de hoofddoelen vooral smaak en textuur. Zorg ervoor dat je één dikke laag pekelzout color aanbrengt op het stuk vlees. Het doel van deze toepassing is het onttrekken van vocht en het doordringen van zout. Naast een langere houdbaarheid, wordt kleur behouden, verandert de structuur en wordt de smaak geconcentreerd.

 

Nat (ook wel 'brining' genoemd)

Voor deze techniek voeg je 100 gram pekelzout toe per liter water. De zoutmix lost goed op in heet of kokend water. Zorg dat de pekel mooi met het water mixt en laat het daarna in de koelkast weer terug koelen naar 1 tot 7 graden.

Het nat pekelen zorgt ervoor dat draadvormige delen in spieren worden verstoord. Door een natte pekel blijft het vlees uiteindelijk veel malser. Ook zorgt de combinatie van zout en eiwitten ervoor dat de spiercellen meer water vast kunnen houden. Het water uit de natte pekel zorgt er dus voor dat het vlees sappiger blijft tijdens de bereiding. Doordat dit water gemixt is met zout en extra specerijen, krijgt het vlees ook meer aromatische smaak.

In dit filmpje van Koken met Kennis wordt uitgelegd hoe je deze techniek toe past op bijvoorbeeld kip alhoewel hier niet met nitrietzout wordt gewerkt blijft het idee hetzelfde:

 

De heerlijkste bereidingen met pekelzout color

Je kunt onze pekelzoutmix voor diverse stukken vlees gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of je de curing of brining methode toepast. Deze veelzijdige mix is uitermate geschikt voor grotere stukken vlees die hun smaak, kleur en houdbaarheid moeten behouden. Gebruik pekelzout color bijvoorbeeld voor:

  • Varkensvlees;
  • Rundvlees;
  • Lamsvlees;
  • Wild;
  • Kip.

 

Neem ruim de tijd om jouw gerecht te pekelen

Hoe lang een stuk vlees of gevogelte moet pekelen hangt af van de grootte ervan. Een kip van 1,5 kilo moet ongeveer 8 uur in de pekel. Een varkenshaas van 300 gram heeft aan 4 uur genoeg. Een kipfilet 3 à 3,5 uur en een stuk varkensfilet van 600 gram ongeveer 5 uur. Zorg er voor dat wanneer je nat pekelt je de bak afgedekt wegzet.

 

Pekelzout kopen in een slimme strooibus

Bekijk de verpakking van Van Beekum pekelzout color in onderstaande video.

 

Voedingswaarde en ingrediënten

Ingrediënten: vacuümzout, conserveermiddel natriumnitriet E250, antiklontermiddel E535, suiker, kruiden en specerijen (selderij, komijnzaad, venkelzaad, fenegriek, peper, chillies, piment, laurier), uiengranulaat, pastinaak granulaat, preigranulaat, witte kool granulaat, paprikagranulaat, jeneverbessen, wortel.

Voedingswaarde per 100 gram:

Energie

666

KJ

Energie

157

kcal

Vetten

0,7

g

- waarvan verzadigde vetzuren

0

g

Koolhydraten

36

g

- waarvan suikers

34

g

Vezels

1,6

g

Eiwitten

0,9

g

Zout

58,4

g

Productspecificaties

Artikelnummer
16170158A
EAN
8720153478816
Formaat strooibus
De kleinste strooibus is 13cm hoog en heeft een diameter van 7cm. Het lichtste gewicht is altijd deze verpakking. De grote strooibus is 21cm hoog en heeft een diameter van 9cm.
Gebruik
Droog: Pekelzout color droog op het product aanbrengen. Nat: 100 gram pekelzout color per 1 liter heet water.
Bewaaradvies
Koel, droog en donker
Houdbaarheid
18 maanden
GMO vrij
check

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Wij werken er hard aan om al jullie toffe reviews over te plaatsen naar onze vernieuwde website. Laat jij als eerste een review achter op onze nieuwe website? .

Schrijf je eigen review

Recent bekeken

Pekelzout color
Pekelzout color

Pekelmix met nitrietzout (ook wel...

Pekelmix met nitrietzo...

Op voorraad
€2,99 Incl. btw
Toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »