Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf 35,- en anders maar 2,99.-
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf 35,- en anders maar 2,99.-
100% tevredenheidsgarantie: Niet goed = geld terug.

Pekelzout Color

Productomschrijving
Pekelzout geeft je gerechten een bijzondere smaakbeleving. Onze pekelzout color mix bevat onder meer nitrietzout, suiker en ruim 16 soorten kruiden en groenten voor de lekkerste smaak. Wist je dat nitrietzout zorgt dat vlees de mooie rode of roze kleur behoud? Wil je jouw vlees, vis of gevogelte een paar uurtjes pekelen voor meer smaak met als doe...

Pekelzout geeft je gerechten een bijzondere smaakbeleving. Onze pekelzout color mix bevat onder meer nitrietzout, suiker en ruim 16 soorten kruiden en groenten voor de lekkerste smaak. Wist je dat nitrietzout zorgt dat vlees de mooie rode of roze kleur behoud?

Wil je jouw vlees, vis of gevogelte een paar uurtjes pekelen voor meer smaak met als doel het sappiger te maken? Dan volstaat onze pekelzout all use. Als je aan de slag gaat met spek, ham of rundvlees adviseren we je om deze pekelzout color te gebruiken. Deze zoutmix is namelijk geschikt voor meerdere dagen.

Deze variant pekelzout is niet geschikt voor vis. Bekijk hier onze pekelzout all use.

Pekelzout color gebruiken

Deze pekelzout color is op meerdere manieren te gebruiken. Je kan droog pekelen, nat pekelen of injecteren. We leggen je graag het verschil uit.

Droog (ook wel 'curing' genoemd)
Het traditionele doel van droog pekelen was conserveren, nu doen we het vooral voor de veranderingen in smaak en textuur. Het gebruik is lastig aan te geven maar zorg ervoor dat je een laag pekelzout color aanbrengt op het product. Het doel van deze toepassing is het onttrekken van vocht en het doordringen van zout. Naast een langere houdbaarheid, wordt kleur behouden, verandert de structuur en wordt de smaak geconcentreerd. 

Nat (ook wel 'brining' genoemd)
Voor deze techniek gebruik je 100 gram per liter water. De mix lost het beste op in heet/koken water. Zorg dat de pekel mooi met het water mixt en laat het daarna in de koelkast weer terug koelen naar 1 tot 7 graden.

Het nat pekelen zorgt ervoor dat draadvormige delen in spieren worden verstoord. Door een natte pekel blijft het vlees uiteindelijk veel malser. Ook zorgt de combinatie van zout en eiwitten ervoor dat de spiercellen meer water vast kunnen houden. Het water uit de natte pekel zorgt er dus voor dat het vlees sappiger blijft tijdens de bereiding. Doordat dit water gemixt is met zout en extra specerijen, krijgt het vlees ook meer aromatische smaak. In dit filmpje van Koken met Kennis wordt uitgelegd hoe je deze techniek toe past op bijvoorbeeld kip alhoewel hier niet met nitrietzout wordt gewerkt blijft het idee hetzelfde:

Of je nou nat of droog pekelt, deze mix is erg veelzijdig en gebruik je bijvoorbeeld:

  • Varkensvlees
  • Rundvlees
  • Lamsvlees
  • Wild
  • Kip

Pekeltijd 

Hoe lang een stuk vlees of gevogelte moet pekelen hangt af van de grootte ervan. Een kip van 1,5 kilo moet ongeveer 8 uur in de pekel. Een varkenshaas van 300 gram heeft aan 4 uur genoeg. Een kipfilet 3 à 3,5 uur en een stuk varkensfilet van 600 gram ongeveer 5 uur. Zorg er voor dat wanneer je nat pekelt je de bak afgedekt wegzet.

Voedingswaarde en ingrediënten

Ingrediënten: vacuümzout, conserveermiddel (natriumnitriet (E250)), antiklontermiddel (E535), suiker, kruiden en specerijen (selderij, komijnzaad, venkelzaad, foenegriek, peper, chillies, piment, laurier), uigranulaat, pastinaak granulaat, preigranulaat, witte kool granulaat, paprikagranulaat, jeneverbessen, wortel

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

665

KJ

Energie

157

kcal

Vetten

0,7

g

- waarvan verzadigde vetzuren

0

g

Koolhydraten

36

g

- waarvan suikers

34

g

Vezels

1,5

g

Eiwitten

0,9

g

Zout

58,5

g

De beste dag om Pekelzout Color te kopen, is vandaag!

Productspecificaties

Artikelnummer
16170158A
EAN
8720153478816
Formaat strooibus
De kleinste strooibus is 13cm hoog en heeft een diameter van 7cm. Het lichtste gewicht is altijd deze verpakking. De grote strooibus is 21cm hoog en heeft een diameter van 9cm.
Gebruik
Droog: Pekelzout color droog op het product aanbrengen. Nat: 100 gram pekelzout color per 1 liter heet water.
Bewaaradvies
Koel, droog en donker
Houdbaarheid
18 maanden
GMO vrij
check

Reviews

5 / 5Based on 1 reviews
  • 5 / 5
    Gepost door: Menno de Leeuw op 16 December 2021
    Top spul!
Schrijf je eigen review

Recent bekeken

Van Beekum Specerijen Pekelzout Color
Van Beekum SpecerijenPekelzout Color

Pekelmix met nitrietzout (ook wel...

Pekelmix met nitrietzo...

Op voorraad
2.99 Incl. btw
      Toevoegen
      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »