Terug

Vandaag: 10% korting op alle kruidenmixen

Pekelzout color

Maak een keuze: Prijs Aantal
Strooibus 250 gram €2,99
€2,69
Strooibus 400 gram €3,99
€3,59
Strooibus 800 gram €6,99
€6,29
1 kilo (zak) €7,99
€7,19

Zet op verlanglijst

Op een werkdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Pekelmix met nitrietzout (ook wel colorozozout genoemd) waarmee je diverse soorten vlees pekelt. Met deze pekelzout kun je droog pekelen en nat pekelen maar let op: deze pekel is niet geschikt voor vis!

  • Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 30 Tooltip Naar België vanaf € 35
  • Op een werkdag voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Topkwaliteit kruiden en specerijen verpakt in mooie strooibussen
  • 9,6/10 op basis van 3500+ beoordelingen
Productomschrijving

Pekelzout color

Geef je gerechten een ongekende smaaksensatie door ze vooraf te pekelen met de pekelzout color van Van Beekum Specerijen. Met onze perfect uitgebalanceerde pekelmix wordt pekelen een fluitje van een cent. In onze pekelmix zit onder andere Nitrietzout, suiker maar ook meer dan 16 soorten kruiden en groenten om extra smaak mee te geven. 

Let op: Dit is een pekelmix met nitriet/kleurzout. Nitrietzout zorgt ervoor dat vlees zijn mooie dieprode kleur behoud. Nitriet zorgt voor de door kleuring van rauwe en bereide vleesdelen. Het zorgt in rauwe vleesdelen voor de omzetting van de eiwitten myoglobine naar nitrosomyoglobine. Deze geven het vlees de rode kleur. 

Onze tip: Als je een stukje vlees, bijvoorbeeld kip of varkensvlees, een paar uurtjes in de pekel wil hebben, met als doel om het sappiger en smakelijker te krijgen, volstaat onze Pekelzout all use.
Ga je bijvoorbeeld een stuk spek, of ham meerdere dagen in de pekel zetten of wil je je stuk vlees een dieprode vleeskleur geven dan is deze pekelzout color perfect.

 

Pekelzout color gebruiken

Deze pekelzout color is op meerdere manieren te gebruiken. Je kan droog pekelen, nat pekelen of injecteren. We leggen je graag het verschil uit.

Droog (ook wel 'curing' genoemd)
Het traditionele doel van droog pekelen was conserveren, nu doen we het vooral voor de veranderingen in smaak en textuur. Het gebruik is lastig aan te geven maar zorg ervoor dat je een laag pekelzout color aanbrengt op het product. Het doel van deze toepassing is het onttrekken van vocht en het doordringen van zout. Naast een langere houdbaarheid, wordt kleur behouden, verandert de structuur en wordt de smaak geconcentreerd. 

Nat (ook wel 'brining' genoemd)
Voor deze techniek gebruik je 100 gram per liter water. De mix lost het beste op in heet/koken water. Zorg dat de pekel mooi met het water mixt en laat het daarna in de koelkast weer terug koelen naar 1 tot 7 graden.

Het nat pekelen zorgt ervoor dat draadvormige delen in spieren worden verstoord. Door een natte pekel blijft het vlees uiteindelijk veel malser. Ook zorgt de combinatie van zout en eiwitten ervoor dat de spiercellen meer water vast kunnen houden. Het water uit de natte pekel zorgt er dus voor dat het vlees sappiger blijft tijdens de bereiding. Doordat dit water gemixt is met zout en extra specerijen, krijgt het vlees ook meer aromatische smaak. In dit filmpje van Koken met Kennis wordt uitgelegd hoe je deze techniek toe past op bijvoorbeeld kip alhoewel hier niet met nitrietzout wordt gewerkt blijft het idee hetzelfde:

Of je nou nat of droog pekelt, deze mix is erg veelzijdig en gebruik je bijvoorbeeld:

  • Varkensvlees
  • Rundvlees
  • Lamsvlees
  • Wild
  • Kip

 

Pekeltijd 
Hoe lang een stuk vlees of gevogelte moet pekelen hangt af van de grootte ervan. Een kip van 1,5 kilo moet ongeveer 8 uur in de pekel. Een varkenshaas van 300 gram heeft aan 4 uur genoeg. Een kipfilet 3 à 3,5 uur en een stuk varkensfilet van 600 gram ongeveer 5 uur. Zorg er voor dat wanneer je nat pekelt je de bak afgedekt wegzet.

 

Voedingswaarde & Ingrediënten

Ingrediënten: zout, conserveermiddel (E250), suiker, kruiden en specerijen (laurier, foenegriek, piment, chillies, venkelzaad, peper, selderij, komijnzaad, jeneverbessen, wortel), gedroogde groenten (uigranulaat, pastinaak granulaat, preigranulaat, witte kool granulaat, paprikagranulaat)

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 666 KJ
Energie 157 kcal
Vetten 0,7 g
- waarvan verzadigde vetzuren 0,1 g
Koolhydraten 36,2 g
- waarvan suikers 33,7 g
Vezels 1,6 g
Eiwitten 0,9 g
Zout 58,4 g

Specificaties

Specificaties voor: Pekelzout color

  • Gebruik Droog: Pekelzout color droog op het product aanbrengen. Nat: 100 gram pekelzout color per 1 liter heet water.
  • Bewaaradvies Koel, droog en donker
  • Houdbaarheid 18 maanden
  • Allergenen Selderij, Peulvruchten, Wortel
  • GMO vrij
Kwaliteit

Kwaliteit

Wij verkopen en produceren uitsluitend topkwaliteit producten. Wij zijn FSSC 22000 gecertificeerd om kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid te waarborgen.

Product tags
Reviews

Gebruikers beoordelingen

Wij werken er hard aan om al jullie toffe reviews over te plaatsen naar onze vernieuwde website. Laat jij als eerste een review achter op onze nieuwe website?

Gerelateerde producten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Pekelzout color

Pekelzout color

2,99 € 2,69

Van Beekum Specerijen 9.6 / 10 - 3500 Reviews @ Webwinkelkeur
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »