Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 6 januari 2024

Deze kruiden passen perfect bij Bavette

Bavette laat de harten van vleesliefhebbers sneller kloppen. Deze snit van rundvlees, afkomstig van de flank, staat bekend om zijn smaak en malsheid. Maar hoe maak je jouw bavette nu extra smaakvol? Het geheim ligt in de juiste kruiden en specerijen.

Wat is een bavette?

Laten we beginnen met een introductie tot dit smaakvolle stuk vlees. Bavette is een deel van de vang, en het is essentieel om dit vlees correct te bereiden voor de beste smaakervaring. Bavette heeft een grove textuur en reageert goed op kruidenmarinades of droge rubs.

Perfecte kruidencombinaties voor het kruiden van bavette

  1. Knoflookboter: Een mix van knoflook, boter en kruiden vormt een geweldige marinade voor bavette. Het voegt een rijke, boterachtige smaak toe en helpt bij het creëren van een sappige textuur.
  2. Rozemarijn en tijm: Deze kruiden voegen een aromatische en kruidige dimensie toe aan de bavette, waardoor de smaak van het vlees wordt versterkt.
  3. Zeezout en zwarte peper: Eenvoudige kruiden die de natuurlijke smaken van bavette naar voren brengen zonder ze te overstemmen.

Kruidenmixen voor bavette

Van Beekum Specerijen biedt hoogwaardige kruidenmixen die perfect samengesteld zijn voor bavette. Probeer de Chimichurri Mix voor een smaakvolle mix die het vlees naar een hoger niveau tilt. De Jamaican Jerk Kruiden zijn ook een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een rijke, warme smaak.

Kruidenboter als Finishing Touch

Een eenvoudige maar smaakvolle toevoeging aan je bavette is kruidenboter. Meng de kruidenbotermelange van Van Beekum Specerijen met boter en voeg dit toe aan je bavette vlak voordat je het serveert voor een verrukkelijke smaakexplosie.

Recept voor perfect gekruide Bavette

Ingrediënten:

  • Bavette
  • Van Beekum Specerijen chimichurri kruidenmix
  • Een zelfgemaakte knoflookboter
  • Verse kruiden (rozemarijn en tijm)
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

Stappen:

  1. Dep de bavette droog en marineer het vlees met de chimichurrikruiden van Van Beekum Specerijen, wrijf de kruiden goed in het vlees en laat het een uur rusten.
  2. Verhit een grillpan of barbecue tot deze goed heet is.
  3. Grill de bavette ongeveer 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) voor een medium-rare resultaat.
  4. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie, voeg vervolgens een vleugje zelf gemaakte knoflookboter toe en garneer met verse kruiden.
  5. Snijd de bavette in dunne plakjes tegen de draad in en serveer direct.

Geniet van de smaakvolle, perfect gekruide bavette die je smaakpapillen verwent!