Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 11 december 2019

Malse Cola Ribs

Onlangs introduceerde wij onze Cola Saus. Deze saus is een echte alleskunner, je kunt hem gebruiken op vrijwel elk stukje vlees als gewone saus maar ook als marinade of als aflaksaus. Wij maakte dit weekend spareribs met een heerlijke cola smaak. Hoe lees je in deze blog.

Wij gebruikte de volgende producten:

Wij gingen volgens de 3-2-1 methode te werk en vonden het leuk om de ribs van te voren een keer te pekelen. Let op: Dit is niet noodzakelijk. Je kan ook 'gewoon' je ribs lekker insmeren met een rub even laten intrekken en vanaf daar starten met de 3-2-1 methode. 

  1. Leg de ribs in een pekelbad met de Pekelzout All Use. Het pekelen van varkensvlees zorgt ervoor dat het iets sappiger wordt en de ribs een wat beter bite krijgen. Tevens zorgen de kruiden die in de pekel van Van Beekum zitten dat het vlees een heerlijke smaak opneemt waardoor je een mooie diepgang in je spareribs krijgt qua smaak. Het is wel even wat extra werk, maar zeker een aanrader om een keer te proberen. Houd ongeveer 100 gram pekelzout per liter water aan en laat het minimaal 4 uur intrekken.   2. Ondertussen heb jij mooi de tijd om je BBQ klaar te maken voor indirect te koken. Zorg dat je mooie grote stukken houtskool in je BBQ legt steek ze aan en probeer de BBQ rond de 115 graden stabiel te krijgen. 
  3. Haal de ribs uit de pekel en spoel ze af en dep ze een beetje droog.
  4. Voeg rookhout toe aan de kolen. Wij zijn dol op appel in combinatie met ribs.  5. Plaats de ribs op de BBQ voor de eerste fase. In deze fase rook je de spareribs vooral waardoor de ribs een heerlijke rooksmaak mee krijgen. Laat ze liggen voor +/- drie uur.

  6. Haal de ribs van de BBQ en leg ze op een dubbele laag aluminiumfolie. Smeer ze nu nog in met de Dry Rub All Use. Je hebt ze al gepekeld dus gebruik in plaats van 30 gram per kilo nu 15 gram per kilo van de rub om de ribs niet te zout te maken. Voeg ook nog een scheutje appelsap en een klontje roomboter toe aan jet pakketje. Pak de ribs stevig in in het folie en plaats ze terug op de BBQ. In deze fase maak je de ribs lekker mals. Wij doen in plaats van 2 uur meestal 1 uur in deze fase om nog een lekkere bite over te houden. Anders worden ze wel echt heel erg mals.  7. Haal de ribs na een uur dus weer van BBQ en pak ze uit. Je zult nu al merken dat je ribs een stuk zachter en mals zijn. 
  8. Leg de ribs weer terug op de BBQ. Nu gaan we ze nog een klein uurtje aflakken met de cola saus om die heerlijke cola smaak mee te geven. Doe de cola saus in een bakje en lak ze met een kwastje rondom af. Laat de saus intrekken en opdrogen en herhaal dit proces nog een keer. 

  9. Als de ribs naar wens zijn haal je ze van de BBQ af. Laat ze nog even voor 10 minuutjes rusten onder het folie en laat het je daarna smaken.