Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.

Door Van Beekum Specerijen, 19 december 2023

Welke kruiden bij aubergine?

Aubergine is een veelzijdige groente die zich goed leent voor diverse bereidingswijzen. Een eenvoudige manier om de smaak van aubergine te versterken is door het toevoegen van kruiden. In deze blogpost ontdek je welke kruiden perfect samengaan met aubergine en hoe je deze het beste kunt gebruiken voor een onvergetelijke smaakervaring.

Kruiden bij aubergine

Kruiden en specerijen kunnen een heerlijke smaak toevoegen aan aubergine. Hier zijn enkele voorbeelden van kruiden en specerijen die goed passen bij aubergine.

  • Basilicum, met zijn frisse en licht peperige smaak, vormt een perfecte aanvulling op auberginegerechten.
  • Oregano, met zijn warme en kruidige aroma, is een onmisbaar kruid in de mediterrane keuken. Strooi de gedroogde oregano over gebakken aubergine.
  • Tijm voegt een subtiele verfijning toe aan auberginegerechten. Deze kruidige smaak past goed bij geroosterd aubergine.
  • Knoflook geeft een aromatische kick. Deze past uitstekend bij aubergine.
  • Rozemarijn voegt een hartige toets toe aan auberginegerechten. Vooral bij gegrilde aubergines geeft rozemarijn een heerlijke smaak.
  • Komijn geeft een exotische warmt aan je auberginegerechten. Gemalen komijnzaadjes voegen een diepe, aardse smaak toe die goed samengaat met de zachte textuur van aubergine.
  • Peterselie voegt niet alleen kleur toe aan gerechten, maar ook een fris en kruidig element. Strooi gehakte peterselie over gebakken aubergine voor een smaakvolle afwerking.
  • Paprikapoeder geeft je aubergine gerechten een kleurrijke boost. Zowel zoet als gerookt paprikapoeder voegt een diepte toe aan geroosterde aubergines en kan ook gebruikt worden in sauzen en stoofschotels.

Experimenteer met bovenstaande kruiden en ontdek jouw favoriete smaakcombinaties.

Kruidenmixen bij aubergine

Aubergine is een veelzijdige groente die goed samengaat met verschillende kruiden en specerijen. Hier zijn enkele kruiden mixen die goed passen bij aubergine:

Aan de slag met kruiden bij aubergine

Met deze tips zorg jij ervoor dat je aubergines gegeten worden als nooit tevoren. Door de kruiden en specerijen of een kruidenmix van Van Beekum Specerijen toe te voegen geef jij je aubergine gerecht een ongekende smaakboost. Vandaag besteld is morgen in huis!