Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 25 januari 2023

Welke sauzen bij de bbq?

Het barbecue seizoen staat op het punt van beginnen en dat betekent dat het tijd is om je grillvaardigheden te verbeteren en je smaakpapillen te prikkelen met de lekkerste sauzen. Er zijn echter zoveel verschillende sauzen om uit te kiezen, dus hoe weet je welke saus bij welk vlees past? In deze blog bespreken we de populairste sauzen voor de BBQ en welke gerechten ze het beste combineren.

Curry sauzen

Curry is een van de meest populaire sauzen voor de BBQ en wordt vaak gebruikt als basis voor andere sauzen. Het is de perfecte saus voor hamburgers en hotdogs, maar kan ook worden gemengd met andere ingrediënten zoals mosterd, worcestersaus en azijn voor een unieke smaak.

Een goede kant en klare curry saus van Van Beekum Specerijen is onze curry worst saus. Deze saus doet het niet alleen goed bij hotdogs en hamburgers maar doet het ook erg goed bij bijvoorbeeld een zelf gemaakte rookworst.

Hamburger saus

De hamburger is één van de meest populaire stukken vlees op de bbq. Daarom vinden wij bij Van Beekum Specerijen dat de hamburger een eigen saus verdient. Die van ons is oranje van kleur, licht pittig en geeft je hamburgers een ongekende smaaksensatie.

Mosterd

Net als curry, wordt mosterd vaak gebruikt als basis voor BBQ-sauzen. Het geeft een frisse smaak en is een goede keuze voor vleesgerechten zoals worst, kip en varkensvlees. Probeer een mosterd-mayonaise saus voor een unieke smaakcombinatie.

Je kunt mosterd ook goed gebruiken bij het maken van Pulled Pork. Je smeert de hele varkensnek dan in met mosterd. Daarna kun je er ook nog een dry rub overheen smeren.

Barbecue saus

De traditionele barbecue saus is een smaakvolle combinatie van suiker, azijn, ketchup, mosterd en specerijen. Het is de perfecte saus voor ribs, pulled pork en brisket. Er zijn veel verschillende soorten barbecue saus beschikbaar, van zoet tot pittig. Maar die van Van Beekum Specerijen is er één die je standaard in je voorraad kast moet hebben.

Pittige sauzen

Als je van pittige gerechten houdt, dan is een hete en pittige saus misschien iets voor jou. Deze sauzen zijn gemaakt met chilipepers en kruiden en zijn een goede keuze voor vleesgerechten zoals kip, worst en varkensvlees. Probeer een combinatie van verschillende soorten peper voor een unieke smaak.

Teriyaki saus

Teriyaki sauzen zijn populair in de zuidelijke keuken en zijn een goede keuze voor vleesgerechten zoals pulled pork, kip en varkensvlees. De teriyaki saus van Van Beekum Specerijen geeft een frisse smaak en helpt bij het marineren van het vlees.

Aan de slag met sauzen tijden de bbq!

Welke saus je kiest is afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeur. Kijk een op onze sauzen pagina. Hier vind je naast bovenstaande sauzen ook nog tal van andere sauzen. Zo kun je elk gerecht voorzien van een unieke smaakboost.