Zelf Speculoos maken
Uit voorzorg haalde Lotus Bakeries een tijdje geleden een partij van ruim 90.000 potten Lotus Speculoospasta terug, de pasta zou mogelijk metaaldeeltjes bevatten. Om elk risico uit te sluiten, raadde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit dringend aan de betreffende Speculoospasta niet te consumeren.
Zelf maken
Erg vervelend nieuws voor de liefhebbers van Speculoospasta. Bij Van Beekum Specerijen zijn wij ook fan van de pasta dus zat er maar 1 ding op: Zelf de speculoos pasta maken en dit bleek met de juiste ingredienten vrij eenvoudig!
voor 1 pot speculoospasta heb je nodig:
- 200 gram speculaasjes
- 1/2 dl koffie
- Snufje kaneel van Van Beekum Specerijen
- 1/2 dl melk
- 1 klontje roomboter (10 gr)
Vervolgens:
- Doe de speculaasjes in de keukenmachine en maal heel fijn
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het tot een gladde massa
- Bewaar de speculoospasta in een goed afgesloten potje, in de koelkast
- De speculoospasta is (in de koelkast) 1 week houdbaar
Als de koffiesmaak te overheersend is gewoon een beetje melk toevoegen.
Eetsmakelijk!