Stoofvlees maken met Van Beekum Specerijen
Alhoewel de winter nog niet echt zijn intrede heeft gedaan weerhoudt dat ons er niet van te genieten van heerlijk stoofvlees. In deze blog lees je hoe je eenvoudig stoofvlees maakt met onze nieuwste kruidenmix Stoofvlees Kruiden.
Wat heb je nodig:
- 500 gram stoofvlees
- scheutje azijn
- Stoofvlees Kruiden
- boter
- heet water
- Eventueel nog wat zout
Hoe ga je te werk:
- Haal het stoofvlees een half uur van tevoren uit de koelkast en laat ze om kamertemperatuur komen.
- Smeer het stoofvlees in met de stoofvlees mix. Gebruik voor een sterke smaak 10 gram per kilo van onze mix. De Stoofvlees Kruiden bevatten geen zout. Zonder zout is dit gerecht ook erg smaakvol maar wij voegen zelf altijd nog 12 tot 15 gram zout toe.
- Verhit een flinke klont boter in een braadpan en schroei het vlees dicht.
- Als je vlees is dichtgeschroeid haal je ze even uit de pan en giet je kokend water + een scheutje azijn bij de boter. Roer alles goed door breng het aan de kook en leg de stukken vlees er weer in.
- Laat het goedje voor ongeveer 4 uur pruttelen op een laag vuurtje.
- Na 4 uur is je vlees zo zacht dat het bijna in draadjes uiteenvalt.
- Laat het smaken.
Exta tips:
- Dit recept is echt de basis. Wil je meer smaak aan je bouillon en vlees voeg dan ook laurierblad, ui en verse knoflook toe aan je bouillon. Fruit de uitjes even kort voor voordat je het water en azijn toevoegt.
- Houd even in de gaten of er ten alle tijden genoeg vocht in de braadpan zit.
- Je kan er ook voor kiezen om het stoven in de oven te doen door de pan in een voorverwarmde oven van 110 graden te plaatsen.
- Keer het vlees een keer na een uurtje of 2.