Collageen Darm 23 mm (eetbaar)

Eetbare collageen darmen worden gemaakt van de onderhuid van runderen. Collageen is een lijmvormend hoogwaardig eiwit dat een belangrijke functie binnen het bindweefsel voltooid. De collageen-darmen zijn door de slager, professional en particulier probleemloos te bewerken en kunnen gerookt worden. Deze darm heeft een doorsnede van 23 mm.
- Opgestroopt op een tube van 21,3 meter
- Doorsnede van 23 mm (vergelijkbaar met een schapendarm).
- Eetbare collageendarmen zijn geschikt voor de productie van verse braadworst, rookworst, drogeworst soorten, knakworsten en snackproducten.
- Collageendarmen dienen niet voorgeweekt te worden maar zijn direct klaar voor gebruik.
Na productie direct verwerken
Het is bij collageen belangrijk dat je de worsten na productie direct bakt of kookt/gaart. Daarna kun je ze eventueel invriezen. Als je liever de worsten eerst invriest kun je beter echte natuurdarmen gebruiken. Collageen kan niet goed tegen overtollig water, daarom mag je ze ook niet voorweken.
Voedingswaarde & Ingrediënten
Ingrediënten: collageen, cellulose, water, glycerine-olie (mineraal of plantaardig), natriumzout (carboxymethylcellulose <2%)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1381 | KJ |
Energie | 330 | kcal |
Vetten | 2,0 | g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,2 | g |
Koolhydraten | 31,5 | g |
- waarvan suikers | 0,1 | g |
Vezels | 22,1 | g |
Eiwitten | 46,0 | g |
Zout | 0,2 | g |
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 20200001KL
- EAN
- 8720153479257
- Geschikt voor het maken van
- Drogeworst soorten, knakworsten en snackproducten.
- Type dier
- Onderhuid van rund
- Kaliber (doorsnede van de darm)
- 23 mm
- Verpakking
- Per tube van 24,4 meter
- Bewaaradvies
- Donker en gekoeld
- Houdbaarheid
- 12 maanden na productie
Reviews
- Gepost door: Maurice Daman op 2 Maart 2022Werkt prima
- Gepost door: Ronald van Coevorden op 27 Februari 2022Prima kwaliteit
- Gepost door: ROMAIN DEGRAEVE op 28 December 2021Moet nog getest worden