Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

Door Van Beekum Specerijen, 16 februari 2023

Zelf BBQ saus maken

Barbecueën is een geweldige manier om met familie en vrienden te genieten van een heerlijke maaltijd. Maar als je echt wilt dat je BBQ maaltijd een succes wordt, dan is het maken van je eigen BBQ saus een must. In deze blog lees je alles over het maken van je eigen BBQ saus!

Wat is BBQ saus?

BBQ saus is een saus die voornamelijk wordt gebruikt om vlees te marineren, om tijdens het koken over gerechten te gieten of als (dip)saus naast je gerecht. Het is meestal gemaakt van tomatenpuree, azijn, suiker, uien, knoflook, worcestersaus, pittige specerijen en andere kruiden. De saus heeft een pittige, zoete smaak. BBQ saus wordt vaak gebruikt bij het barbecueën van vlees, maar het kan ook worden gebruikt om gerechten zoals hamburgers, kip, worst en vis te marineren of te bereiden.

Waarom zelf BBQ saus maken?

Er zijn verschillende voordelen aan het zelf maken van BBQ saus. Zo kun je er zeker van zijn dat er geen ongewenste ingrediënten in de saus zitten zoals kunstmatige smaakstoffen of kleurstoffen. Ook kun je de saus naar eigen smaak samenstellen, waardoor je precies de saus krijgt die je wilt. Daarnaast kun je de samenstelling van de saus makkelijk aanpassen, waardoor je een saus krijgt die bij je gerecht past.

Wat heb je nodig om je eigen BBQ saus te maken?

Meng alles in een kom of bakje goed door elkaar en je eigen gemaakte BBQ saus is klaar voor gebruik.

Gebruik: Naar smaak.

Eigen BBQ saus gebruiken

Eigen BBQ saus gebruiken is een geweldige manier om het smaakprofiel van je BBQ-gerechten te verbeteren. Je kunt je favoriete smaken toevoegen en het helemaal naar jouw smaak maken. Of je nu biefstuk, kippen, worstjes of groenten op de BBQ bereidt, een eigen BBQ-saus kan het gerecht net even dat extra geven.

Kant-en-klare BBQ saus

Heb je geen tijd of zin om zelf BBQ saus te maken. Ga dan voor de kant-en-klare BBQ saus van Van Beekum Specerijen. Met deze saus kun je alle kanten op en kun je elk gerecht net wat lekkerder maken.

Aan de slag met BBQ saus

Ga jij voor je eigen gemaakt BBQ saus of voor de kant-en-klare variant van Van Beekum Specerijen? Met beide sauzen maak jij je gerechten helemaal af. Dus bestel vandaag en ga morgen aan de slag!