Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27KINGSWEEK: GRATIS VERZENDING! Gebruik code GRATISVERZ27

Door Van Beekum Specerijen, 11 januari 2023

Zelf Chinese vijf kruiden maken

Bij Van Beekum Specerijen hebben wij een breed assortiment aan kruidenmixen, neem bijvoorbeeld onze Chinese vijf kruiden. Dit is een kant-en-klare kruidenmix, maar een Chinese vijf kruiden is ook heel gemakkelijk zelf te maken. In deze blog lees je alles over het maken van je eigen Chinese vijf kruiden!

Wat zijn de Chinese vijf kruiden?

Chinese vijf kruiden worden gemaakt door een mengsel van vijf verschillende kruiden te mengen. De kruiden die meestal worden gebruikt zijn: szechuan of zwarte peper, steranijs, kaneel, kruidnagel en venkelzaad. De kruiden worden gemalen en gemengd. Dit kruidenmengsel kan worden gebruikt om gerechten te kruiden of als basis voor sauzen.

Waarom zelf Chinese vijf kruiden maken?

Zelf Chinese vijf kruiden maken is een leuke manier om het koken van Chinese gerechten te leren. Het is een goede manier om de smaken van Chinese kruiden te leren kennen en te experimenteren met verschillende smaken. Het is ook een goede manier om geld te besparen, omdat je de kruiden zelf kunt maken in plaats van ze te kopen. Het is ook een leuke manier om verschillende vleesgerechten en wok gerechten te maken met dezelfde kruiden.

Wat heb je nodig om je eigen Chinese vijf kruiden te maken?

Gebruik: 5-8 gram per kilogram.

Eigen Chinese vijf kruiden gebruiken

Als je de kruiden hebt gemengd, kun je ze toevoegen aan je gerechten. Voeg de kruiden toe aan je sauzen, marinades, soepen en stoofschotels. Je kunt deze Chinese vijf kruiden ook gebruiken  voor diverse soorten vlees, vis of groenten.

Kant-en-klare Chinese vijf kruiden

Heb je geen tijd of zin om zelf Chinese vijf kruiden te maken. Ga dan voor de kant-en-klare Chinese vijf kruiden van Van Beekum Specerijen. Met deze kruidenmix kun je alle kanten op.

Aan de slag

Ga jij voor je eigen gemaakte kruidenmix of voor een kant-en-klare Chinese vijf kruiden van Van Beekum? Met beide kruidenmixen maak jij de lekkerste gerechten klaar. Dus bestel vandaag en ga morgen aan de slag!