Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 23 augustus 2022

Zelf speculaaskruiden maken

Speculaaskruiden is een eeuwenoude mix van specerijen. Dit bijzondere specerijenmengsel kun je ook heel eenvoudig zelf maken. Bij Van Beekum hebben wij alle specerijen voor unieke speculaaskruiden in huis. In deze blog lees je alles over hoe je speculaaskruiden zelf kunt maken!

Wat zit er in speculaaskruiden?

Speculaaskruiden bestaat uit een mix van specerijen en worden ook wel koekkruiden genoemd. De samenstelling van speculaaskruiden bestaat traditioneel uit kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, kardemom, gemberpoeder en witte peper.

De traditionele samenstelling van speculaaskruiden

Traditionele speculaaskruiden bestaat uit de volgende fijngemalen specerijen:

Kaneel is het hoofdbestanddeel van speculaaskruiden!

Wat is het verschil tussen speculaaskruiden, koekkruiden en peperkoekkruiden?

Speculaaskruiden, koekkruiden en peperkoekkruiden worden vaak door elkaar gehaald. Dit komt omdat ze qua smaak, kleur en geur erg veel op elkaar lijken en voor veel zoete recepten gebruikt worden. 

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen speculaas en koekkruiden? In principe zijn speculaaskruiden en koekkruiden hetzelfde mengsel van specerijen, alleen wordt er aan speculaaskruiden kruidnagel toegevoegd. De samenstelling van peperkoekkruiden is net iets anders als die van koekkruiden. Aan de peperkoekkruiden worden de bijzondere specerijen piment en anijs toegevoegd.

Zelf speculaaskruiden maken

Speculaaskruiden kun je gebruiken voor veel zoete gerechten zoals kruidnoten, appeltaart en natuurlijk speculaas. Speculaaskruiden kun je kant-en-klaar kopen, maar het is ook heel makkelijk en leuk om deze zelf te maken. Door speculaaskruiden zelf te maken kun je hier je eigen twist aan geven en naar jouw smaak aanpassen.

De ingrediënten voor lekkere speculaaskruiden

Om zelf speculaaskruiden te maken, heb je een aantal basisingrediënten nodig. Deze kruiden en specerijen heb je vaak wel in de kast staan, waardoor het makkelijk is om snel jouw speculaaskruiden te maken. Je hebt nodig:

Ons recept voor speculaaskruiden: volg deze stappen

Stap 1: Doe de gemalen specerijen allemaal in een kommetje;

Stap 2: Meng de specerijen goed door elkaar;

Stap 3: Aan de slag. De speculaaskruiden is klaar om de lekkerste speculaas te maken!

Als je van een paar ingrediënten geen gemalen variant in huis hebt, kun je ook de kruiden eerst malen met een vijzel. Het is belangrijk dat alle specerijen uiteindelijk dezelfde poederstructuur hebben om goed te mengen!

Bakken met je eigen speculaaskruiden

Met het bovenstaande speculaaskruiden stappenplan kun je nu je eigen kruidenmix maken. Met deze zelfgemaakte speculaaskruiden maak je de lekkerste speculaas en kruidnoten. Mis je nog een paar ingrediënten? Ga dan voor de kant-en-klare speculaaskruiden van Van Beekum Specerijen, onze speculaaskruiden is van de beste kwaliteit specerijen gemaakt!

Koek- en speculaaskruiden online bestellen

Heb je nog niet alle producten in huis of moet je voor heel veel mensen bakken? Wij verkopen ook heerlijke kant-en-klare speculaaskruiden.

Klik op de foto, of bestel hier!