Goulash kruidenmix
Met deze kruidenmix bereid jij de lekkerste goulash. Een licht pittige, zoete kruidenmix met een vleugje paprika. Goulash ook wel goelasj genoemd is het nationale gerecht van Hongarije. Hoewel dit eigenlijk een soep is wordt in Nederland met goulash meestal vlees stoofpot bedoeld. Deze mix kun je zowel door de soep als op stoofvlees gebruiken.
Gebruik
Gebruik 20 gram van deze mix per kilo vlees.
Bereidingswijze
Verhit boter of olie in een braadpan en braad 1 kg stoofvlees aan tot een lichtbruine kleur. Voeg de goulash mix van Van Beekum Specerijen en een gesneden ui toe en bak kort mee. Voeg een blikje tomatenpuree (34 g) toe en blus af met 250 ml water. Laat voor circa 2 uur op laag vuur stoven. Voeg het laatste half uur een gesneden paprika toe.
Voedingswaarde & Ingrediënten
Ingrediënten: kruiden en specerijen (chillies, kardemom, anijszaad, piment, knoflookpoeder, gemberpoeder, karwijzaad, koriander, paprikapoeder, peper), zout, uipoeder, paprika concentraat
Voedingswaarde per 100 gram
Energie |
708 |
KJ |
Energie |
170 |
kcal |
Vetten |
28,5 |
g |
- waarvan verzadigde vetzuren |
0,9 |
g |
Koolhydraten |
13,8 |
g |
- waarvan suikers |
2,8 |
g |
Vezels |
16,8 |
g |
Eiwitten |
6,8 |
g |
Zout |
46,8 | g |