Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0

Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.

0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.Let op: Bestellingen die u nu plaatst worden dinsdag geleverd ivm ons openingsfeest.

Door Van Beekum Specerijen, 9 januari 2024

Welke kruiden bij boontjes?

Boontjes zijn en veelzijdige en voedzame groente die een belangrijke rol speelt in menig keuken. Of je nu gaat voor sperziebonen, snijbonen of tuinbonen, het juiste kruid kan de smaak naar nieuwe hoogten tillen. Ontdek hieronder onze aanbevelingen voor de perfecte kruidencombinaties, waarmee je jouw boontjes een heerlijke twist kunt geven.

Kruiden bij boontjes

Kruiden en specerijen kunnen een heerlijke smaak toevoegen aan sperziebonen of snijbonen. Hier zijn enkele voorbeelden van kruiden en specerijen die goed passen bij boontjes.

  • Basilicum: Basilicum voegt een verfrissende en kruidige smaak toe aan groene bonen. Probeer een snufje basilicum toe te voegen aan boontjes voor een subtiele, Italiaanse touch.
  • Tijm: Tijm voegt een aardse en hartige smaak toe. Combineer tijm met olijfolie en knoflook voor geroosterde bonen met een mediterraan tintje.
  • Dille: Dille is een lichte en verfrissende kruidensoort die goed past bij de smaak van bonen.
  • Rozemarijn: Rozemarijn voegt krachtige en aromatische tonen toe aan groene bonen. Vooral bij geroosterde boontjes komt rozemarijn goed tot zijn recht. Combineer het met olijfolie en zeezout voor een eenvoudige en smaakvolle bereiding.
  • Knoflook: Knoflook in een onmisbare smaakmaker die goed samengaat met boontjes. Deze toevoeging zal een hartige en kruidige smaak geven aan je gerecht.
  • Peterselie: Peterselie voegt niet alleen frisheid toe aan boontjes, maar ook een mooie groene kleur.
  • Nootmuskaat: Nootmuskaat voegt een aardse, zoete en warme smaak toe aan boontjes.

Experimenteer met bovenstaande kruiden en ontdek jouw favoriete smaakcombinaties.

Kruidenmixen bij boontjes

Er zijn verschillende kruidenmixen die goed passen bij het bereiden van groene bonen. De keuze hangt af van je persoonlijke smaakvoorkeur en de culinaire stijl die je wilt bereiken. Hier zijn een paar suggesties:

Bij het bereiden van boontjes kun je ervoor kiezen om de kruidenmixen te mengen met olijfolie of boter voordat je ze aan de boontjes toevoegt.

Aan de slag met kruiden bij boontjes

Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw boontjes gegeten worden als nooit tevoren. Door een toevoeging van kruiden of een kruidenmix geef jij jouw boontjes een ongekende smaakboost. Zo is jouw avondeten nooit meer saai! Bestel jouw kruiden en specerijen vandaag nog bij Van Beekum Specerijen!