Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 3 januari 2023

Zalm op de BBQ

Zalm is een zeer populair en gezond stuk vis. Maar hoe kun je zalm het beste bereiden op de BBQ? Bij Van Beekum zijn wij expert op het gebied van barbecueën en leggen je in deze blog alles uit over zalm op de BBQ!

De lekkerste zalm bereiden op de barbecue

Zalm op de barbecue is een heerlijke manier om deze smakelijke vis te bereiden. Het is belangrijk om de zalm goed te marineren voordat je deze op de barbecue legt. We inspireren je graag met een paar smakelijke ideeën!

Onze basis marinade voor zalm

Een goede marinade bestaat uit olijfolie, citroensap, knoflook, kruiden en peper. Laat de zalm minimaal een uur marineren voordat je deze op de barbecue legt.

Leg de zalm op het barbecuerooster en laat deze ongeveer 10 tot 15 minuten garen. Draai de zalm om en laat deze nog eens 10-15 minuten garen. Controleer of de zalm gaar is door deze met een vork in te prikken. Als de vork makkelijk in de zalm beweegt, is deze gaar. Serveer de zalm met een frisse salade of een stukje citroen. Geniet van de heerlijke smaak van verse zalm van de barbecue!

Zalmpakketje maken

Het maken van een zalmpakketje op de barbecue is ook een leuke en eenvoudige manier om zalm te bereiden. Je hebt alleen wat aluminiumfolie, een stukje zalm, wat groenten en lekkere kruiden nodig.

  1. Verwarm de barbecue;
  2. Neem een stuk aluminiumfolie en leg hierop de zalmmoot;
  3. Voeg groenten naar keuze toe, zoals uien, paprika's, tomaat en knoflook;
  4. Bestrooi de zalm met wat kruiden naar keuze;
  5. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg het pakketje op de barbecue;
  6. Laat het pakketje ongeveer 10 minuten garen;
  7. Haal het pakketje van de barbecue en serveer het direct.

Hele zalm op de BBQ bereiden

De hele zalm op de BBQ bereiden is een heerlijke manier om deze vis te klaarmaken. Het is belangrijk om de zalm goed te marineren voordat je deze op de BBQ legt. Je kunt de zalm bijvoorbeeld marineren met olijfolie, citroensap, knoflook, kruiden en zout. Laat de zalm minimaal een uur marineren voordat je deze op de BBQ legt.

Verwarm de BBQ voor totdat deze heet is. Leg de zalm op de BBQ en laat deze aan beide kanten garen. Draai de zalm regelmatig om te voorkomen dat deze aanbrandt. De zalm is gaar als deze makkelijk uit elkaar valt. Serveer de hele zalm met een frisse salade of een ander lekker bijgerecht.

Zelf zalm roken op de BBQ

Het is mogelijk om zalm te roken op een barbecue, maar het is belangrijk om de juiste technieken te gebruiken om te voorkomen dat de vis verbrandt of te gaar wordt. Om te beginnen, kies je een goede kwaliteit zalm. Koop geen zalm die al gekookt of gebakken is, maar kies voor een verse vis.

Vervolgens moet je de zalm voorbereiden. Was de vis grondig en verwijder eventuele resten van de schubben. Snijd de zalm vervolgens in plakken van ongeveer 4 centimeter dik. Leg de plakken zalm op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Voeg vervolgens wat zout en peper toe. Leg de plakken zalm op de barbecue en zorg ervoor dat de temperatuur laag genoeg is om te voorkomen dat de vis verbrandt. Rooster de zalm gedurende ongeveer 5-7 minuten aan elke kant. Als de zalm gaar is, haal je de plakken van de barbecue en serveer je ze direct.

Benieuwd naar het hele stappenplan? Lees onze blog over zalm roken.

Zalm op de BBQ maken

Met welke ingrediënten maak je een lekkere marinade voor zalm? Wij helpen je op weg met ons familierecept. Dit geeft je zalm een extra smaakexplosie door de zoete tonen van honing en tijm te combineren met zoute sojasaus en knoflook!

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout

Instructies:

  1. Meng alle ingrediënten in een kom;
  2. Voeg de zalm toe en meng alles goed;
  3. Laat de zalm minstens 30 minuten marineren in de marinade;
  4. Verwarm de bbq voor op 200 graden Celsius;
  5. Leg de zalm op de bbq en bak deze op de bbq gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is;
  6. Serveer de zalm met de marinade.

Wil je altijd lekkere marinade in huis hebben voor zalm? Ga dan voor onze kant-en-klare teriyaki sesamsaus. Zo ga je voor heerlijke Aziatische smaken in combinatie met verse zalm.

De beste zalm kruiden voor BBQ bereiding

Kruiden die goed bij zalm op de bbq passen:

Kruidenmixen die goed bij zalm op de bbq passen: