Carrageen E407a
Carrageen gebruik je om je product te stabiliseren en/of te verdikken. Deze carrageen wordt gewonnen uit zeewier. De slijmerige planten bevatten een hoog gehalte 'slijm'. Het is daarom uitstekend te gebruiken als natuurlijk geleermiddel, verdikkingsmiddel en water bindmiddel.
Gebruik carrageen
Carrageen heeft van zichzelf geen smaak. Je kan carrageen bijvoorbeeld gebruiken in:
- Soepen
- Sauzen
- Dressings
- In vleesproducten
- Of juist bij vegetarische producten want carrageen is plantaardig.
Je gebruikt ongeveer 0,2 tot 1 gram per kilogram eindproduct.
Voedingswaarde & Ingrediënten
Ingrediënten: stabilisator (E407a)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 543 | KJ |
Energie | 134 | kcal |
Vetten | 2,8 | g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 0,0 | g |
Koolhydraten | 1,0 | g |
- waarvan suikers | 1,0 | g |
Vezels | 50,0 | g |
Eiwitten | 1,3 | g |
Zout | 2,5 | g |