Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!
Bekijk alle categorieën
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis*.
Gratis verzending vanaf € 40
100% tevredenheidsgarantie!

Door Van Beekum Specerijen, 27 september 2022

Welke kruiden bij shoarma

Shoarma is het bekendste gerecht uit de Midden-Oosterse keuken. Origineel is shoarma gekruid lamsvlees maar tegenwoordig wordt shoarma ook gemaakt van kip, kalkoen, rund en varkensvlees. Welke soort vlees je ook kiest. De kruiden spelen een zeer grote rol in de smaak. Wil je echt lekkere shoarma? Dan gebruik je de juiste kruiden en specerijen. In deze blog leggen wij je uit welke kruiden je gebruikt voor het maken van shoarma.

Deze kruiden passen goed bij shoarma

Wil je aan de slag met losse kruiden en specerijen? Dan is komijn dé specerij waarmee je begint. Komijn geeft van alle kruiden en specerijen de kenmerkende geur, smaak en zelfs kleur aan je shoarma. Naast komijn passen deze kruiden en specerijen ook goed bij shoarma:

Je kan deze kruiden los toevoegen of zelf samenvoegen tot een kruidenmix. Je kan dan van elk bovenstaand ingrediënt 1 theelepel met elkaar mengen. Gebruik alleen van de peper en de chillies beide een halve theelepel om het niet te pittig te maken. Gebruik van de zelf gemaakte kruidenmix ongeveer 15 gram per KG shoarma.

Kruidenmixen voor shoarma

Bij Van Beekum Specerijen hebben we naast losse kruiden en specerijen ook kant en klare kruidenmixen. De bekendste en meest verkochte kruidenmix die wij hebben voor shoarma is onze: ‘Shoarma Kruidenmix Amsterdam’. Deze kruidenmix zit al meer dan 50 jaar in ons assortiment en wordt gebruikt door vele slagers, shoarmazaken en particulieren.

Naast deze klassieker kun je onderstaande kruidenmixen ook goed gebruiken bij shoarma:

Grill Aroma voor shoarma

Durf jij te experimenteren? Wij hebben een uniek grill aroma ontwikkeld waarmee je de smaak van een authentieke shoarma grill nabootst terwijl je de shoarma maakt in de pan. Meer over dit product lees je hier.

Saus bij Shoarma

De saus die wij aanraden bij shoarma kan er natuurlijk maar 1 zijn: De knoflooksaus van Van Beekum Specerijen. Maar wil je wel graag shoarma eten maar heb je daarna nog een date of afspraak? Dan is shoarma met teriyaki saus ook zeker de moeite waard.

Aan de slag met kruiden voor shoarma

Na het lezen van deze blog weet jij hoe je ervoor zorgt dat je shoarma op smaak brengt! Kies een keer niet voor voorverpakte shoarma maar ga zelf aan de slag. Bestel vandaag je smaakmakers, dan worden die morgen al bij je thuisbezorgd!