Ras el Hanout Kruiden





Ras el Hanout kruiden worden veel gebruikt in Marokko en Tunesië en overal anders gemaakt. Ras el Hanout betekent letterlijk 'Het hoofd van de winkel'.
Wat is Ras el Hanout en wat zit er in?
Ras el Hanout is een sterk geurende en rijke kruidenmix die ideaal is voor de intense smaken in de Oosterse keuken. Deze kruidenmix bestaat bij iedere familie uit een andere combinatie.
Wat zit er in de Ras el Hanout bij Van Beekum Specerijen? Wij maken de beste Ras el Hanout kruiden met 2 eetlepels komijnzaad, 2 eetlepelsgember, 1 eetlepelkurkuma, 2 eetlepelskaneel, 0,5 eetlepelchillies, 0,5 eetlepelkruidnagel, 0,5 eetlepelpeper, anijszaad,1 eetlepel paprikapoeder, 0,5 eetlepelnootmuskaaten0,5 eetlepellaos. En het beste van alles? Wij voegen geen zout toe!
Ras el Hanout kruiden gebruiken voor de lekkerste gerechten
De Ras el Hanout kruiden zijn momenteel razend populair. En niet zonder reden. Je kunt namelijk alle kanten op met deze heerlijke kruidencombinatie. Denk aan de beroemde tajine maaltijden, maar je kunt de Ras el Hanout kruiden bijvoorbeeld gebruiken bij:
- Gevogelte zoals kip
- Vlees zoals lam
- Wild
- Rijst
- Couscous
- Pittige dressings
- Olijfolie als dip
- Sauzen
Ras el Hanout vervangen
Heb je de ras el hanout kruidenmix momenteel niet in huis? Niet getreurd. Ras el Hanout is prima te vervangen met bijvoorbeeld Baharat. Deze kruiden komen ook uit de Arabische keuken en schelen niet veel in smaak. Een ander mogelijk alternatief is Garam Masala.
Ras el Hanout zelf maken
- Maal de specerijen (indien nodig): Heb je specerijen in hun hele vorm, zoals komijnzaad of kruidnagel? Dan kun je deze eerst fijnmalen in een kruidenmolen of vijzel voor de beste smaak.
- Meng de specerijen: Doe alle gemalen specerijen in een kom en meng ze goed door elkaar tot je een gelijkmatige mix hebt.
- Ras el Hanout bewaren: Bewaar je Ras el Hanout mix in een luchtdicht potje op een koele, donkere plek. Zo blijft de smaak intens en kun je er lang van genieten.
Met deze zelfgemaakte Ras el Hanout kun je eenvoudig smaak geven aan je gerechten en jezelf in Marokkaanse sferen wanen!
Kwalitatieve Ras el Hanout kopen bij Van Beekum Specerijen
Je kunt de Ras el Hanout kruiden ook vinden in ons complete kruidenpakket. Dan heb je in één keer alle onmisbare kruidenmixen in je keuken staan! Zo kan je iedere dag variëren met wereldse smaken in jouw eigen keuken.
Wist je dat wij onze kruidenmixen zelf produceren in eigen mengerij? We controleren alle kruiden en specerijen meerdere malen op kwaliteit. Zo weet je zeker dat je de beste Ras el Hanout kruiden zult kopen.
Voedingswaarden en ingrediënten
Ingrediënten: kruiden en specerijen (koriander, kaneel, gember, komijnzaad, kardemom, kurkuma, nootmuskaat, chillies, paprikapoeder, anijszaad, peper, kruidnagel, knoflookpoeder, laos)
Voedingswaarden en ingrediënten
Ingrediënten: kruiden en specerijen (koriander, kaneel, gember, komijnzaad, kardemom, kurkuma, nootmuskaat, chillies, paprikapoeder, anijszaad, peper, kruidnagel, knoflookpoeder, laos)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1484 | kJ |
Energie | 355 | kcal |
Vetten | 12 | g |
- waarvan verzadigde vetzuren | 3,1 | g |
Koolhydraten | 41 | g |
- waarvan suikers | 2,8 | g |
Vezels | 24 | g |
Eiwitten | 11 | g |
Zout* *van nature aanwezig | 0,15 | g |
De beste dag om Ras el Hanout te kopen, is vandaag!
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 16170083A
- EAN
- 8720153479066
- Formaat strooibus
- De kleinste strooibus is 13cm hoog en heeft een diameter van 7cm. Het lichtste gewicht is altijd deze verpakking. De grote strooibus is 21cm hoog en heeft een diameter van 9cm.
- Gebruik
- 8 tot 10 gram per kilogram
- Bewaaradvies
- Koel, droog en donker
- Houdbaarheid
- 24 maanden na productie
- Allergenen
- Zie voedingswaarde & Ingrediënten
- Recyclebaar
- Verpakking is recyclebaar na scheiden van seals en etiket.
- GMO vrij
- Ja
Reviews
- Gepost door: Femmie Kloeze op 20 November 2024{"original":"Ook heel goed.","de":"Ebenfalls sehr gut."}
- Gepost door: Christine LAUWERS op 14 Augustus 2024{"original":"Heel lekker","de":"Sehr lecker"}
- Gepost door: Kalin Zaykov op 16 Juli 2024{"original":"Good very good","de":"Gut sehr gut"}